Ordonanta privind concediul maternal, trimisa Camerei

Luni, 21 Februarie 2011, ora 23:51
1477 citiri
Ordonanta privind concediul maternal, trimisa Camerei

Senatorii nu au reusit, luni, sa ia o decizie in legatura cu Ordonanta privind concediul de crestere a copilului, actul normativ urmand sa intre in dezbaterea Camerei in forma primita de la Guvern, pentru ca la Senat nu a fost intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi admis sau respins, potrivit Mediafax.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului 111/2010 avea raport de respingere din partea Comisiei de munca a Senatului.

La dezbaterile generale, partidele din arcul guvernamental au anuntat ca sustin varianta Guvernului, in timp ce partidele din opozitie au mentionat ca resping propunerea.

 

Senatorul PSD Olguta Vasilescu a declarat ca actul Guvernului este "un proiect criminal", ea amintind de solicitarile multiple de nastere prin cezariana inainte de termen, la sfarsitul anului trecut, anterior intrarii in vigoare a Ordonantei.


Avand caracter organic, Ordonanta trebuia sa fie votata de 69 de senatori pentru a fi adoptata.

Raportul de respingere a Ordonantei, formulat de Comisia de munca, a intrunit doar 45 de voturi "pentru", astfel incat a fost supus la vot un proiect de aprobare al OUG. Acesta a intrunit 44 voturi "pentru" si 47 voturi "impotriva", neputand fi aprobat.

 

Conform procedurii regulamentare, a fost supus apoi la vot un proiect de respingere a OUG, dar nici acesta nu a obtinut 69 de voturi "impotriva" sau "pentru".


Prin urmare, OUG privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor va trimisa spre dezbatere Camerei Deputatilor in forma Guvernului.

Ordonanta introduce doua optiuni pentru concediul de crestere a copilului, de doi ani cu indemnizatia minima, respectiv un an cu 85% din venitul mediu din ultimele 12 luni.

#Ordonanta privind concediul maternal, #concediul maternal, #concediu ecrestere a copilului, #indemnizatie , #Stiri Locuri de munca