OMV Petrom: Suntem in discutii cu sindicatele pentru a nu scadea salariile angajatilor

Vineri, 10 Noiembrie 2017, ora 18:51
2005 citiri
OMV Petrom: Suntem in discutii cu sindicatele pentru a nu scadea salariile angajatilor
Foto: Facebook / OMV Petrom

OMV Petrom discuta cu sindicatul modificarea contractului colectiv de munca, astfel incat salariile angajatilor sa nu scada in urma modificarilor fiscale.

"Suntem in negocieri cu sindicatul reprezentativ asupra contractului colectiv de munca. Discutiile includ atat modificarile Codului Fiscal, cat si eventuale majorari. Avem incredere ca discutiile responsabile cu partenerul social nu vor conduce la diminuari ale salariilor actuale", precizeaza OMV Petrom.

OMV Petrom are 13.886 de angajati, potrivit raportului pentru primele noua luni ale acestui an.

Joi, un alt mare angajator, Kaufland Romania, a anuntat ca preia contributiile aferente angajatorului in salariul brut al angajatului.

Guvernul a aprobat, miercuri, prin modificarea Codului Fiscal, o serie de masuri privind impozitul pentru IMM-uri, impozitul pe venit si contributiile sociale. Printre aceste masuri, autoritatile au decis trecerea contributiilor sociale de la angajator la angajat si diminuarea impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Kaufland preia contributiile angajatorului in salariul brut al angajatului - netul creste in medie cu 1,5%Sindicatul politistilor avertizeaza ca le scad salariile cu pana la 20% si anunta proteste dupa adoptarea "revolutiei fiscale"Seful BNS acuza OMV Petrom ca a prejudiciat statul cu 7 miliarde de lei. A sesizat Corpul de Control al premierului ...citeste mai departe despre "OMV Petrom: Suntem in discutii cu sindicatele pentru a nu scadea salariile angajatilor" pe Ziare.com

#OMV negocieri salarii sindicat , #Stiri Locuri de munca