Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oferta de slujbe nu acopera cererea de la bursa locurilor de munca din Bucuresti

Oferta de slujbe nu acopera cererea de la bursa locurilor de munca din Bucuresti

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) organizeaza, vineri, o bursa a locurilor de munca, dar numarul posturilor oferite de angajatori la bursa organizata in Bucuresti nu acopera cererea persoanelor care isi cauta o slujba.

"E criza de locuri de munca, nu de forta de munca. Asa cum anticipam, au venit foarte multi si ne asteptam la un numar mult mai mare decat in anul precedent", a declarat reprezentantuil agentiei municipale pentru ocuparea fortei de munca, Dumitru Pelican.


Peste 800 de persoane erau, vineri, in jurul orei 11:00, la bursa locurilor de munca din Bucuresti, iar organizatorii anticipeaza ca numarul acestora va creste pe parcursul zilei.


La randul sau, secretarul de stat din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - Valentin Mocanu - a declarat ca ii roaga pe angajatori "sa nu dea dovada de reticenta si daca au nevoie de personal sa vina sa angajeze". "De asemenea, sper ca nivelul de salarizare oferit la aceasta bursa sa fie unul corect astfel incat locurile de munca sa devina stabile si de ele sa profite ambele parti", a mai spus Mocanu.


La bursa locurilor de munca din Bucuresti participa 161 de firme, care au anuntat 2.623 de slujbe, cele mai multe fiind pentru muncitori calificati (1.000 de slujbe) in confectii si tricotaje, dar si pentru lacatusi, sudori, electricieni, zidari, soferi, vanzatori si mecanici auto.


Cat priveste ofertele pentru persoanele cu studii medii (893), firmele cauta, in general, agenti de securitate, lucratori comerciali, casieri, gestionari, agenti de vanzari, gestionari de depozite, operatori de introducere de date, receptioneri hotel si secretare.


Muncitorii necalificati pot alege din cele 381 de oferte, cele mai multe fiind pentru ambalatori, lucratori la demolarea cladirilor, agricultura, intretinere de drumuri, personal de curatenie menajera, paznici, ingrijitori de cladiri, vanzatori de ziare si spalatori de masini.


Pentru studii medii, oferta este mai mica (de numai 349 de posturi), firmele cautand ingineri, economisti, inspectori coordonatori pe asigurari, arhitecti, chimisti si consilieri financiari sau juridici.


Joi, ANOFM anunta ca peste 1.670 de firme din tara au trimis notificari Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru 18.629 locuri de munca, ce urmau sa fie oferite, vineri, prin bursa generala a locurilor de munca, cele mai multe fiind in Bucuresti.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2210 ori