Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oferta de compromis la Azomures

Oferta de compromis la Azomures

Conducerea Azomures a inaintat o oferta angajatilor combinatului privind evolutia drepturilor salariale pentru urmatoarele 16 luni, in vederea semnarii contractului colectiv de munca la nivelul societatii.In loc de cresterea salariala de 9,5% solicitata de sindicalisti potrivit prevederilor contractului colectiv de munca pe ramura, s-a oferit o impartire a profitului. Daca profitul va fi sub 500.000 de dolari, angajatii combinatului ar urma sa primeasca o suma echivalenta cu profitul, daca profitul va fi intre 500.000 de dolari si 1,5 milioane de dolari, angajatilor li se vor repartiza 500.000 de dolari, iar daca profitul va fi de peste 1,5 milioane de dolari, angajatilor ar urma sa le dea tot jumatate de milion de dolari. Din acesti bani, 70% ar urma sa fie platiti inainte de sfarsitul anului.

Presedintele sindicatului A"Alternativa 2002A" din Azomures, Maria Dandarau, a declarat ca oferta la care face referire patronatul include prime de Craciun, de Pasti, de Ziua Chimistului, bonuri de masa. A"Daca semnam contractul colectiv de munca, ni se ofera si prima de vacanta, inclusiv cea retinuta pana acumA", a precizat Dandarau. Sindicalistii nu sunt multumiti ca nu au primit asigurari ca uzina din Targu Mures nu se va inchide. Potrivit unui comunicat de presa remis, luni, de conducerea Azomures, reprezentantii sindicatelor s-au angajat ca in termen de o saptamana sa prezinte oferta salariatilor, in vederea includerii in contractul colectiv de munca. A"Exista premisele ca avand acordul nominal al fiecarui salariat, in urmatoarele 10 zile sa fie finalizat contractul colectiv de munca la nivelul societatiiA", se arata in document.

Comunicatul de luni al conducerii Azomures vine la o zi dupa declaratiile ministrului Economiei si Comertului, Codrut Seres. Acesta a afirmat, duminica, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca societatea Azomures exercita presiune asupra Guvernului, prin intermediul salariatilor. A"Este o presiune din partea actionariatului Azomures, pe de o parte pentru cheltuielile pe care le opereaza in combinat, pe de alta parte pentru dorinta lor de a obtine preturi care sa le permita competitivitatea. E o presiune a actionariatului asupra Guvernului prin intermediul salariatilorA", a declarat Seres.

Averea

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1374 ori