Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O noua calificare: tehnician in comertul international

O noua calificare: tehnician in comertul international

Centrul National pentru Dezvoltarea Invatamantului Profesional si Tehnic, prin proiectul Cominter, va introduce o noua calificare, prin intermediul invatamantului postliceal: cea de tehnician in comert international, a declarat, luni, seful CNDIPT, Madlen Serban, intr-o intalnire de lucru cu reprezentanti ai Asociatiei de Management al Programelor de Formare Profesionala pentru IMM din domeniul comert, din Franta.

Reprezentantii CNDIPT au precizat ca se impune infiintarea unei astfel de calificari, cu atat mai mult cu cat Romania este tara membra a Uniunii Europene.

In cadrul reuniunii, au fost identificate nevoile de formare ale profesorilor de specialitate, care vor preda cursuri pentru noua calificare, si s-au stabilit modalitatile de colaborare atat cu intreprinderile din Franta, care vor oferi stagiile de pregatire pentru elevi, cat si cu intreprinderi din alte state membre ale UE.

'Un aspect important al implementarii acestei calificari este legat de calitatea si relevanta europeana a pregatirii elevilor care urmeaza cursurile', a spus directorul CNDIPT.

Pentru implementarea acestui proiect-pilot, CNDIPT a selectat Scoala Comerciala Superioara 'N. Kretzulescu', din Bucuresti.De asemenea, aceasta noua calificare va fi introdusa in Nomenclator.

Cominter este un proiect pilot Leonardo da Vinci in cadrul Programului de actiune comunitara in domeniul formarii profesionale si are ca prioritate asigurarea transparentei calificarilor profesionale la nivel european. Se deruleaza pe parcursul a doi ani (octombrie 2005 - octombrie 2007) si este initiat de Ministerul Educatiei din Franta.

In acest proiect sunt implicate institutii responsabile cu elaborarea si gestionarea calificarilor din domeniul comertului, din Franta, Olanda, Italia, Grecia, Portugalia, Slovenia si Romania.

La intalnire au participat inspectorul general din Ministerul Educatiei Nationale din Franta Richard Maniak, directorul general al Asociatiei de Management al Programelor de Formare Profesionala in alternanta pentru IMM din domeniul comert, Jean Jacques Dijoux, reprezentantii Centrului de formare pentru IMM/GEFA PME - Helcne Cenat, Michel Boubil si Arnaud Lebrun - precum si directori si profesori de specialitate de la Scoala Comerciala Superioara 'N. Kretzulescu'.


Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1812 ori