O companie romaneasca de stat, cu sute de angajati, incepe concedierile

Duminica, 16 Octombrie 2016, ora 13:01
1768 citiri
O companie romaneasca de stat, cu sute de angajati, incepe concedierile
Foto: Romaero

Compania Romaero, specializata in fabricarea si intretinerea avioanelor, va concedia pana la 150 de angajati, pentru a reduce cheltuielile, in vederea redresarii financiare.

Surse din cadrul Ministerul Economiei au declarat pentru News.ro ca este luata in calcul inclusiv o "reforma" la nivelul conducerii executive.

Concedierile erau programate sa inceapa inca din luna iulie, insa au intarziat pentru ca Hotararea de Guvern, obligatorie in acest caz, inca nu a fost aprobata.

"In prezent, conducerea companiei lucreaza la lista nominala cu angajatii vizati. Actul normativ respectiv, care permite demararea concedierilor colective, ar putea intra in Guvern saptamana aceasta", au declarat surse din cadrul Ministerul Economiei.

In planul de disponibilizare publicat pe site-ul companiei in urma cu cateva luni se arata ca disponibilizarile colective vor fi efectuate cu plata unor compensatii cu bani de la bugetul asigurarilor sociale de stat pentru o perioada de maximum doi ani, care ...citeste mai departe despre "O companie romaneasca de stat, cu sute de angajati, incepe concedierile" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concediueri Romaero, #salarii compensatorii Romaero, #actionari Romaero, #cheltuieli Romaero, #pierderi Romaero , #Stiri Locuri de munca