Numarul lucratorilor romani si bulgari din Marea Britanie a atins un nivel record

Miercuri, 13 August 2014, ora 14:45
1287 citiri
Numarul lucratorilor romani si bulgari din Marea Britanie a atins un nivel record

Numarul lucratorilor romani si bulgari din Marea Britanie a atins un nou nivel record, dupa ce la inceputul anului au fost ridicate toate restrictiile pe piata muncii britanice pentru cetatenii din Romania si Bulgaria, relateaza miercuri The Telegraph.

Astfel, datele publicate de Biroul national de statistica din Marea Britanie arata ca in aceasta tara erau 153.000 de romani si bulgari care lucrau in aceasta tara in al doilea trimestru al acestui an, cu 13.000 mai multi (sau 9%) fata de perioada similara a anului trecut.

Comparativ cu aceeasi perioada din 2012, in al doilea trimestru din 2014 erau cu 47% mai multi romani si bulgari care lucrau in Marea Britanie, iar daca se ia ca referinta perioada similara din 2011, cresterea este de 59%.

MigrationWatch, care sustine impunerea unor controale mai severe asupra imigrantilor din Marea Britanie, a estimat ca 50.000 de romani si bulgari vor sosi anual pe teritoriul britanic in urmatorii cinci ani.

Potrivit The Telegraph, nu este clar daca datele statistice publicate miercuri de Biroul national de statistica britanic au fost influentate de evolutiile normale implicate de sezonul agricol, cand imigranti cu slaba calificare pot veni pentru a lucra la fermele din Marea Britanie.

Un raport publicat in februarie de Observatorul pentru migratie de la Universitatea Oxford mentiona ca sase din 10 imigranti romani si bulgari ce traiau anul trecut in Marea Britanie au sustinut ca sunt liber-profesionisti (fata de o proportie de 14% in randul cetatenilor britanici), ceea ce le permitea sa aiba acces la sistemul de ajutoare sociale britanic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lucratori romani Marea Britanie, #numar lucratori bulgari Marea Britanie , #Stiri Locuri de munca