Numarul de angajati din sectorul minier a scazut masiv

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 16:32
1436 citiri
Numarul de angajati din sectorul minier a scazut masiv

Directorul general al Rosia Montana Gold Corporation (RMCG), Dragos Tanase, a declarat vineri ca in sectorul minier din Romania mai lucreaza in prezent 60.000 - 70.000 de angajati, in scadere "masiva" fata de perioada de dinainte de 1989, cand erau 650 de mine si circa 400.000 de angajati, relateaza NewsIn.

"In Romania am avut o industrie miniera puternica, probabil una dintre cele mai puternice industrii miniere, cu 400.000 de angajati si 650 de mine.

La nivelul global al sectorului minier din Romania vedem o scadere semnificativa a numarului de angajati, la circa 60.000 - 70.000. Scaderea a fost masiva", a mentionat Tanase.

Directorul general al Rosia Montana Gold Corporation a mai spus ca Romania nu mai are industrie metalifera, desi potentialul este "enorm".

"Sunt foarte multe zone mineralizate, sunt zacaminte de aur, de argint, de cupru, potentialul este foarte mare.

Nu este suficient sa stim ca avem potential, trebuie ca cineva sa vina si sa faca explorare geologica", a precizat Tanase.

Acesta considera ca Romania are o strategie de dezvoltare a industriei miniere, care insa este orientata mai ales catre inchiderea minelor si reconversia profesionala a vechiului sector minier.

"Cu o strategie coerenta, cred ca industria miniera poate sa reporneasca in Romania", a mai spus Dragos Tanase. 

#angajati, # sector, # minier , #Stiri Locuri de munca