Nu te lasa pacalit dupa disparitia cartii de munca. Vezi aici cum

Joi, 07 Iulie 2011, ora 13:34
2405 citiri
Nu te lasa pacalit dupa disparitia cartii de munca. Vezi aici cum

Inspectoratul teritorial de munca tine evidenta electronica a angajatilor, companiile angajatoare fiind obligate sa completeze varianta electronica a cartilor de munca fie online, fie aducand datele pe suport digital la sediul ITM.

Reprezentantii Inspectiei Muncii au declarat pentru Evenimentul Zilei ca institutia isi va "face treaba in continuare", insa angajatii sunt cei care trebuie sa isi cunoasca drepturile si sa nu se lase inselati.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii, pentru a nu fi pacalit:

ITM iti ofera informatii gratuite

Pentru a verifica daca angajatorul tau a completat si a inregistrat oficial contractul tau de munca te poti prezenta la ITM si sa faci o cerere, iar informatiile iti sunt oferite gratuit, declara Andreea Tudorie, reprezentant ITM, relateaza EVZ.

Fa-ti o arhiva proprie a documentelor

Chiar daca toate informatiile sunt salvate electronic, intotdeauna este bine sa ai acasa orice act semnat, pentru a aduce dovada locurilor de munca.

Pastreaza o copie a contractului de munca

Un exemplar iti revine obligatoriu si ar trebui sa il pastrezi, insa ai dreptuls a ceri si o simpla adeverinta de la companie care sa ateste unde ai lucrat si pentru cat timp. 

#angajator, #carte de munca, #job, #loc de munca , #Stiri Locuri de munca