Nu stii ce sa faci in cariera?

Duminica, 17 Iulie 2011, ora 18:28
3493 citiri
Nu stii ce sa faci in cariera?

Putini dintre noi sunt cei care au cu adevarat o idee clara despre cum va arata cariera lor in viitor, iar cei care au deja o astfel de idee conturata, probabil ca au inceput deja sa urce pe scara ierarhica. Daca esti curios ce inseamna sa ai o viziune de ansamblu asupra carierei, tot ce trebuie sa faci este sa arunci o privire asupra anilor de experienta, sa afli ce vrei si ce nu mai vrei sa faci. 

O cariera ocupa o suprafata mare din viata unui om, unii ajung la cariere de peste 50 de ani, tocmai de aceea nu iti permiti sa stagnezi in nehotarare profesionala.

Da-ti seama ce vrei sa faci

“Vreau” este un cuvant foarte puternic si poate aduce schimbari pe orice plan, chiar daca ele nu se vor petrece peste noapte, scrie Monster.com.

Da-ti seama ce nu vrei sa faci

E greu sa iei o decizie cand nu esti hotarat. Daca iti este greu sa definesti ce iti doresti cu adevarat, atunci poti incerca varianta in care constientizezi ce nu iti doresti.

Formuland clar ce nu iti doresti sa faci, vei reusi mai usor sa ajungi la definirea lucrurilor pe care vrei sa le faci in viitorul tau profesional.

Lupta impotriva temerilor

Multi oameni se tem atat de tare ca nu vor obtine ceea ce isi doresc, incat nici nu mai indraznesc sa spuna ca isi doresc acel ceva.

In ceea ce priveste planurile de viitor profesional, oamenii nu vor spune ce isi doresc sa realizeze daca nu stiu cum vor face asta.

Este foarte important, insa, sa apelezi si la putina autosugestie si sa crezi in obiectivele tale.

Analizeaza-te atent

Gandeste-te ce ai vrea sa fie diferit in cariera ta, ce job iti doresti, ce responsabilitati astepti sa ai si care este echipa perfecta din punctul tau de vedere. Gandeste-te si la programul pe care ti-l doresti, tipologia companiei in care ti-ar placea sa lucrezi, dar si ce tip de cultura corporativa ti se potriveste.

Si salariul este un aspect important la care trebuie sa te gandesti, raportat la volumul de munca pe care esti dispus sa ti-l asumi pentru acei bani.

Indrazneste sa intri in joc

Doar in momentul in care stii ce cauti poti gasi implinirea profesionala si tot atunci este momentul sa risti si sa ridici miza la un nivel superior.

#cariera, #experienta, #job, #viitor profesional , #Stiri Locuri de munca