Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noua din zece angajatori nu au habar de pensiile facultative

Noua din zece angajatori nu au habar de pensiile facultative
Peste 90% din cei peste 2.000 de angajatori chestionati de arbitrul pensiilor private nu aveau cunostinte despre sistemul pensiilor private facultative (pilonul III), motiv pentru care la sfarsitul lunii aprilie erau numai 82.337 participanti, a spus Doru Frunzulica, membru in CSSPP."Studiul a fost facut pentru mai mult de 2.000 de angajatori, iar peste 90% dintre acestia nu au stiut ce inseamna un fond de pensii facultative, acesta fiind motivul pentru care numarul participantilor la fondurile de pensii facultative este restrans", a mentionat Frunzulica.


El a mentionat ca, la sfarsitul lunii aprilie, fondurile de pensii facultative aveau 82.377 participanti si active de 8 milioane euro.Frunzulica a adaugat ca pilonul III este extrem de important, de aceea "trebuie sa explicam mai bine potentialilor participanti avantajele participarii la un fond de pensii facultativ".Potrivit acestuia, Comisia si-a propus sa inceapa in acest an un program care sa prezinte avantajele participarii romanilor la sistemul de pensii facultative (pilon III).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 999 ori