Noile salarii ale bugetarilor, calculate dupa ureche

Sambata, 06 Februarie 2010, ora 10:27
2614 citiri
Noile salarii ale bugetarilor, calculate dupa ureche

Angajatii institutiilor publice vor primi salariile pentru luna ianuarie dupa cum vor dori sefii acestora si nu cum prevede noua lege a salarizarii.

Potrivit cotidianului Evenimentul Zilei, toate statele de personal cu noile salarii ar fi trebuit sa fie finalizate pana pe 4 februarie, insa nu toti ordonatorii de credite din tara au fost instruiti cum sa faca aceste calcule.

Sindicatele sustin ca Ministerul Muncii trebuia sa trimita o nota catre toate agentiile de prestatii sociale, in care sa se explice clar cum trebuie aplicata legea.

Potrivit presedintelui executiv al Federatiei Nationala a Sindicatelor din Administratie, Romel Neagu, "doar o parte dintre cei responsabili cu calculul noilor salarii au fost instruiti, cei mai putini dintre ei, in Capitala. [...] Oricum, cert este faptul ca, pana acum, fiecare a calculat cum a inteles".

In aceste conditii, unii bugetari nu si-au primit toate drepturile salariale cuvenite potrivit legii.

"Spre exemplu, au fost astfel de probleme in domeniul Asistentei Sociale si in cel al Protectiei Copilului. Angajatii nu au mai primit sporul de tncordare psihica si pe cel de noapte, fiecare in valoare de 15% din salariu, pentru zilele de sambata si duminica lucrate", a explicat presedintele sindicatului "Forta Legii", Ringo Damureanu.

 

#bugetari, #calcule, #salarii, #sporuri, # salarizare, # lege , #Stiri Locuri de munca