Noi locuri de munca pentru fosti tineri institutionalizati vor fi create prin fonduri europene

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 09:00
2859 citiri
Noi locuri de munca pentru fosti tineri institutionalizati vor fi create prin fonduri europene
Foto: Financial Express

Noi locuri de munca pentru tineri de peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului vor fi create printr-un proiect din fonduri europene demarat de Fundatia "Multimedia pentru democratie locala".

"Reteaua sociala romana de date" este un proiect demarat de Fundatia "Multimedia pentru democratie locala" care isi propune sa realizeze, dezvolte si consolideze capacitatea a 12 structuri ale economiei sociale din sase regiuni de dezvoltare ale tarii pentru crearea de noi locuri de munca pentru fosti tineri institutionalizati.

Cu o durata de un an, proiectul va avea ca finalitate cresterea incluziunii sociale, prevenirea excluziunii de pe piata muncii si sprijinirea integrarii in munca a grupurilor vulnerabile aflate intr-o situatie dezavantajata in ceea ce priveste accesul la educatie si la un loc de munca.

Totodata, programul sustine dezvoltarea serviciilor sociale integrate prin formarea personalului din sistemul de asistenta sociala. In plus, este promovata economia sociala ca factor de integrare in societate a persoanelor care intampina dificultati la angajare prin intermediul unor evenimente de diseminare.

"Reteaua sociala romana de date" este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013.

#locuri de munca, #tineri institutionalizati , #Stiri Locuri de munca