Noi argumente pro-Brexit: 1 din 10 angajati nu e din UK, 1 milion de angajati est-europeni

Joi, 18 August 2016, ora 08:42
1195 citiri
Noi argumente pro-Brexit: 1 din 10 angajati nu e din UK, 1 milion de angajati est-europeni
Foto: Arhiva Ziare.com

Numarul persoanelor din statele UE care lucreaza in Marea Britanie a ajuns la un record de 2,23 milioane, indica cifrele oficiale date publicitatii de Biroul national de statistica miercuri.

In acest numar total sunt incluse peste un milion de persoane din opt tari est-europene - Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia si Slovenia - care au aderat la UE in 2004.

Numarul persoanelor provenite din aceste opt tari era in urma cu zece ani de circa 250.000, un sfert din nivelul actual.

Imigrantii dintr-un oras din Marea Britanie traiesc cu frica-n san: Sunt huliti si agresati

Cifrele sunt primele date publicitatii dupa referendumul de la 23 iunie privind iesirea Marii Britanii din UE si este posibil sa alimenteze dezbaterile privind imigratia, in contextul in care unul din principalele motive invocate de tabara pro-Brexit este ca tara trebuie sa aiba mai mult control asupra frontierelor sale.

Frank Field, deputatul laburist care conduce comisia din ...citeste mai departe despre "Noi argumente pro-Brexit: 1 din 10 angajati nu e din UK, 1 milion de angajati est-europeni" pe Ziare.com

#imigranti Marea Britanie, #statistica angajati Marea Britanie , #Stiri Locuri de munca