Must-know pentru cei care vor sa cumpere o afacere

Joi, 06 Septembrie 2007, ora 15:10
1318 citiri
Must-know pentru cei care vor sa cumpere o afacere

Statisticile arata ca doar 20 % din cei care doresc sa achizitioneze o afacere vor pune mana pe cea dorita. Este adevarat ca in realizarea acestor statistici au contribuit o serie de factori, dar urmarind punctele de mai jos, veti putea cumpara afacerea pe care o doriti, evitand sa faceti parte din restul 80 %.

Identifica tipul/marimea/locatia afacerii pe care vrei s-o cumperi - inainte de a contacta proprietarulafacerii, sau intermediarul care se ocupa de vanzare, fii sigur ca stii despre ce fel de afacere este vorba si care este amploarea ei. Daca vei da dovada de neseriozitate, vei fi dat la o parte.

Sa stii sigur cati bani esti dispus sa dai pe afacere si sa ai o sursa sigura de venit- atunci cand doresti sa achizitionezi o afacere, trebuie sa stii cat esti dispus sa platesti, chiar si in avans.

Nu intrerupe negocierile pentru perioade scurte de timp- Tine minte: timpul omoara afacerea. Fii sigur ca avansezi, de la o intalnire de negociere la alta, si ca nu lasi niciun punct de discutie neatins.

Respecta clauzele de confidentialitate - Ca sa ai acces la informatii detaliate despre o afacere pusa la vanzare, probabil ca vei fi nevoit sa semnezi un contract de confidentialitate. Nerespectarea acestuia va avea consecinte de ordin juridic.

Asculta profesionistii inainte sa semnezi - Pentru incheierea unei afaceri, ai nevoie de o ainterview.jpgrmata de profesionisti incepand de la avocatul care sa analizeze contractul si pana la constultantul financiar care iti va pune in lumina posibilele probleme ale achizitiei.

Fa o oferta daca iti place afacerea, dand drumul la procesul de cumparare - Multi dintre cei care isi doresc si isi permit sa cumpere o afacere se dovedesc timizi in fata inceperii procesului de cumparare. Mare partedin cumparatorii seriosi pierd afaceri bune pentru ca se gandesc prea mult inainte sa faca oferta. Inaintarea unei oferte iti da un avans in fata celorlalti care doresc aceeasi afacere, dar care au ramas la stagiul discutiilor. Nu uita: timpul omoara afacerea.

Bloombiz

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.