Munca nu a omorat niciodata pe nimeni

Miercuri, 08 Martie 2017, ora 10:37
3405 citiri
Munca nu a omorat niciodata pe nimeni

(P) Munca nu a omorat niciodata pe nimeni, dar, parerea mea, de ce sa risti? Spunea, cu umor, fostul presedinte american Ronald Reagan, zambind probabil relaxat, in fata unui espresso decofeinizat.

O mica schimbare adusa citatului sau celebru si rezultatul ne-ar provoca putin mai mult: Munca, fara echiparea potrivita, oare nu a omorat niciodata pe nimeni?

Daca ne uitam la statisticile Eurostat* si la situatia Romaniei legata de accidentele de munca fatale, zambetul ne-ar disparea cu totul: 7,1 decese anuale la 100.000 angajati, adica un alarmant loc 1 la nivel european.

Iar faptul ca in cazul accidentelor non-letale stam mai bine, conform ESAW (European Statistics on Accidents at Work), nu trebuie sa ne bucure. E doar din lipsa declararii acestora. Pana la urma, un deget lipsa poate trece neobservat, un angajat pierdut in campul muncii, mai greu.

Riscam sanatatea, siguranta si uneori viata oamenilor, mai mult decat orice tara europeana, dar citam proverbe din batrani, ca: Meseria e bratara de aur. Frumos, cum ramane atunci cu echiparea meseriasilor?

Simplu: avem unele dintre cele mai scazute bugete din Europa, alocate de companii pentru echipamente de protectie per angajat.

In acest context provocator si-a facut aparitia TRESA, divizia de echipamente pentru sanatate si securitate in munca a celor de la Gtools. Avand in spate experienta unei afaceri romanesti de familie, cu peste 24 ani vechime, TRESA si-a propus sa contribuie la schimbarea statisticii de mai sus, imbunatatind conditiile de lucru si viata celor cu profesii grele, periculoase si solicitante.

Apropo de statistici si date, in ciuda situatiei de acum, Romania a dispus de cadrul legal pentru protectia lucratorilor inca din 1874, cand a fost emisa prima lege de protectie a muncii "Legea sanitara". Doar ca nu o lege trebuie sa rezolve situatia prezenta, ci profesionalismul si responsabilizarea individului si a companiilor.

Aschii, cioburi, praf, obiecte in cadere sau soc electric, sunt doar cateva dintre riscurile la care se expun permanent meseriasii, acesti eroi de zi cu zi. Riscuri pentru care incaltamintea de protectie, manusa sau casca potrivita pot face diferenta intre profesionisti si amatori, productivitate si boala, siguranta si accident.

Crezi ca pericolele se rezuma doar la segmentul constructiilor? Nici pe departe!

Metalul incandescent din cuptorul unei forje, contaminantiile dintr-o clinica medicala, stresul termic dintr-un depozit frigorific... sunt situatii cu care "meseriasii" din multe alte domenii se confrunta zilnic. Si pentru care echipamentul de protectie potrivit este esential.

Aici intervine TRESA!

Cu o abordare complexa, compania TRESA vine in ajutorul firmelor si angajatilor acestora, sustinand productivitatea si un mediu de lucru sigur.

Platforma online www.tresa.ro permite selectarea echipamentului potrivit pentru fiecare risc sau nevoie in parte.

Consultantii de vanzari analizeaza, direct in mediul de lucru, solicitarile clientilor cu cerinte speciale.

Iar showroom-ul din Bd. Timisoara ofera posibilitatea probarii si verificarii produselor inainte de achizitie.

Pentru toate produsele TRESA, marcajul CE si conformarea la normele europene sunt de la sine intelese.

Si-atunci... de ce sa risti?

#echipament protectie munca, #incaltaminte protectie , #Stiri Locuri de munca