MTS restructureaza doar doua institutii subordonate

Sambata, 08 August 2009, ora 13:10
1642 citiri
MTS restructureaza doar doua institutii subordonate

Aparatul de lucru al Ministerul Tineretului si Sportului, Centrul de Formare si Perfectionare a Antrenorilor si Institutul de Cercetare pentru Sport vor face obiectul restructurarii, celelalte institutii subordonate ministerului fiind sub incidenta procesului de descentralizare, precizeaza NewsIn.

Potrivit raspunsului remis NewsIn de Ministerul Tineretului si Sportului (MTS), institutia nu are in subordine agentii sau autoritati, ci directiile judetene pentru tineret si cele pentru sport, casele de cultura ale studentilor, Complexul Cultural Sportiv Studentesc "Tei" din Bucuresti, 48 de cluburi sportive, 9 complexuri sportive nationale, Centrul National de Formare si Perfectionare a Antrenorilor, Muzeul Sportului si Institutul National de Cercetari pentru Probleme de Sport.

"Din totalul acestor institutii, Centrul National de Formare si Perfectionare a Antrenorilor, Institutul National de Cercetare pentru Sport precum si administratia centrala urmeaza sa faca obiectul unei analize privind restructurarea. Pentru celelalte institutii exista creat cadrul legislativ pentru descentralizare", se arata in raspunsul remis NewsIn.

Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, anunta la inceputul lunii mai ca Executivul a adoptat regulamentul dupa care se va desfasura descentralizarea in domeniu.

Potrivit regulamentului, autoritatile locale pot opta fie pentru preluarea bazelor sportive in administrare, fie pentru asocierea cu Ministerul Tineretului si Sportului si clubul sportiv municipal.

Autoritatile locale care vor opta pentru preluarea in administrare trebuie sa mentina destinatia imobilelor, sa intretina si sa modernizeze bazele sportive si sa puna gratuit la dispozitia organizatorilor competitiilor sportive imobilele preluate.

Institutiile care tin de sportul de performanta va fi mentinut in administrarea Ministerului Tineretului si Sportului, iar directiile judetene de tineret si sport vor fi trecute in subordinea consiliilor judetene. Ministerul va pastra atributiile de control prin opt inspectorate regionale care urmeaza sa fie infiintate. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#minister, #transporturi, #bei, #investitii, #autostrada , #Stiri Locuri de munca