Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MS: 69 posturi si 10 functii de conducere reduse

MS: 69 posturi si 10 functii de conducere reduse

Institutul National de Sanatate Publica si Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, institutii create prin comasarea unor unitati subordonate MS, vor functiona, de joi, cu 540 si, respectiv, 372 de posturi, adica mai putin cu 69 de posturi si 10 functii de conducere, precizeaza Mediafax.

Restructurarea noilor institutii create prin comasarea unor unitati din subordinea MS a fost definitivata miercuri, informeaza Ministerul Sanatatii (MS).

Un numar total de 69 posturi si 10 functii de conducere au fost reduse in urma comasarii prin fuziune a Agentiei Nationale a Medicamentului cu Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale, precum si prin preluarea Centrului National pentru Organizarea si Asigurarea Sistemului Informational si Informatic in Domeniul Sanatatii de catre Institutul National de Sanatate Publica.


La propunerea Ministerului Sanatatii, Guvernul a aprobat HG privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, precum si modificarea si completarea HG 1414/2009 pentru infiintarea, organizarea si functionarea Institutului National de Sanatate Publica.


Conform noilor prevederi, Institutul National de Sanatate Publica va functiona, de joi, cu 540 de posturi, cu 54,5 posturi mai putin fata de numarul care se realiza prin preluarea de catre Institutul National de Sanatate Publica a atributiilor Centrului National pentru Organizarea si Asigurarea Sistemului Informational si Informatic in Domeniul Sanatatii.


In acest caz rezulta o reducere de 9,2% posturi.


La INSP au ramas sase functii de conducere, din 14 functii cat erau create prin noua institutie.


In ceea ce priveste reorganizarea Agentiei Nationale a Medicamentului si Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale, aceasta institutie va functiona cu un numar de 372 posturi.


Prin comasarea celor doua institutii au rezultat 386,5 posturi, din care 14,5 au fost reduse, ceea ce inseamna 3,5%. Noua institutie va avea trei functii de conducere.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1946 ori
Citeste mai multe desprems posturi functii comasare