Motivatia la locul de munca: Momentul in care banii devin ochiul dracului

Vineri, 22 Ianuarie 2016, ora 07:25
2208 citiri
Motivatia la locul de munca: Momentul in care banii devin ochiul dracului
Foto: Nansi Lungu

Pentru mine, surpriza cea mai mare a fost aceea de a descoperi ca a avea mai multi bani poate insemna o performanta mai slaba la locul de munca.

Rezistenta la a intelege acest lucru vine din faptul ca banii par a da valoare suplimentara lucrurilor si, drept urmare, ne dorim sa-i avem.

Ne este mai usor sa intelegem cat valoreaza un obiect daca il asociem unui numar. De obicei, ne este greu sa comparam in termeni calitativi, dar o facem mult mai usor in termeni cantitativi. Sa luam un exemplu. Ce este mai frumos: o plimbare cu gondola sau o vizita la muzeul Luvru? Greu de spus, nu-i asa?

Ne este mai usor sa evocam experiente cantitative decat trairi calitative. Prin urmare, atunci cand vom fi intrebati daca ne dorim o excursie de 1.500 de euro sau 1.500 de euro cash, cel mai probabil vom aprecia mai mult banii.

Implicit, vom crede ca ei ne vor motiva mai mult. Cu cat creste suma, cu atat vom avea impresia ca posibilitatile si satisfactiile noastre vor creste. Prin urmare, nu... citeste mai departe despre "Motivatia la locul de munca: Momentul in care banii devin ochiul dracului" pe Ziare.com

#motivatie loc munca bani, #bani motivatie munca, #bani motivatie job , #Stiri Locuri de munca