Modalitati inedite de a-ti prezenta demisia

Luni, 23 August 2010, ora 12:38
2894 citiri
Modalitati inedite de a-ti prezenta demisia

Nicio demisie nu seamana cu alta, insa unii angajati au gasit modalitati cu totul iesite din comun pentru a-si informa sefii de intentia lor. Angajatul unei companii americane de transport aerian care si-a dat demisia intr-un mod inedit , coborand din avion pentru ca un pasager l-a injurat, a devenit deja celebru. 

Revista americana Forbes a pornit de la aceasta intamplare pentru a alcatui o lista cu cele mai inedite demisii.

Demisie in forta

Un designer web si-a dat demisia intr-un mod original, realizand o casuta de avertizare care a aparut pe computerul managerului in momentul in care acesta a incercat sa il acceseze.

In acel box aparea, in locul formularilor standard, o fraza care explica intr-un mod ironic ca designerul a demisionat neasteptat datorita tratamentului pe care il primea.

In fraza se mentiona ca nici compania nici angajatii nu au de suferit in urma acestei demisii, potrivit revistei Forbes.

In partea inferioara  casutei a creat trei optiuni care puteau fi accesate de catre manager.

Astfel, designerul a creat butoanele “Renegociaza”, “Ignora” si “HR” pentru a afla cat de urat stau lucrurile.

“Scrisoare de demisie” trimisa tuturor colegilor

Un senior media planner de la o agentie din Chicago a scris un e-mail mai detaliat pe care l-a trimis catre toti colegii sai, in care prezenta principalele 10 motive pentru care isi da demisia.

Echipa de management nu a fost tocmai incantata de gest, insa angajatul nu mai putea fi sanctionat oficial, in niciun mod.

Demisie indulcita

Un angajat al unei companii navale din San Francisco a hotarat sa demisioneze, insa motivele sale nu erau legate de frustrari la locul de munca, ci de probleme de sanatate in familie.

Pe langa cererea de demisie scrisa pe hartie, acesta a pregatit o prajitura gigantica pentru colegi, pe glazura careia si-a scris cererea de demisie, intr-un mod politicos si apreciativ.

“Game Over”

Un dezvoltator de jocuri, angajat al 2K Australia, si-a dat demisia realizand un nivel final al jocului in care personajul Mario aducea vestea.

La sfarsitul jocului, apareau pe ecran multumiri pentru 2K Australia, pentru banii primiti, pentru proiectul deosebit pe care dezvoltatorul l-a avut de indeplinit si aprecieri pentru colegii valorosi pe care i-a avut in echipa.

Textul se inchieia cu propozitia “Dar printesa mea se afla in alt castel”, imagine desprinsa chiar din povestea jocului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati, #demisie, #modalitati , #Stiri Locuri de munca