Ministrul Muncii: salariul minim creste, pensiile ingheata in 2011

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 01:03
1540 citiri
Ministrul Muncii: salariul minim creste, pensiile ingheata in 2011

Romanii ar putea recupera, in 2011, circa 14-18% din reducerea salariala de 25% de anul acesta, salariul minim va creste cu siguranta, posibil peste 650 de lei, iar pensiile au toate sansele sa inghete, spune ministrul Muncii, Ioan Botis, intr-un interviu exclusiv pentru Realitatea TV, potrivit Newsin.

"E momentul sa spunem foarte clar: atat cat suporta economia, atat va fi si salariul romanilor. Din pacate, suntem intr-o perioada mai grea economic si cred ca o revenire pe anul 2011 vom constata.

Romanii vor recupera 14-18 la suta din pierderea de 25%, intr-o anumita masura", a declarat Botis.

Cat priveste salariul minim pe economie, ministrul Muncii spune ca guvernul sustine "o varianta imbunatatita mai mult decat cat avem astazi".

Pentru pensionari, insa, vestile nu sunt deloc bune. Botis spune ca valoarea punctului de pensie va trebui legata in 2011 "de ceea ce poate oferi economia".

"Aceasta abordare de tip empiric - sa fie 45 -50, hai sa punem 60%, ne costa foarte mult. Ca si punct de pensie, prin lege aceasta valoare o avem stabilita la 738 de lei. Eu vreau sa zic astazi ca economia Romaniei atata isi permite si atata putem oferi", a declarat ministrul Muncii.

In acelasi interviu, ministrul Muncii a evitat sa comenteze Legea neimpozitarii pensiilor sub 2.000 de lei.

"Nu vreau sa reiau aceasta tema. Votul parlamentului e suveran. Nu stiu de ce ar trebui sa discut eu ce s-a intamplat acolo. A fost un vot. Este votul Parlamentului", s-a rezumat sa spuna Botis.

In privinta ratei somajului, aceasta este anticipata de Botis la 7,83%. 

#botis, #ministrul muncii, #salariu minic, #pensii , #Stiri Locuri de munca