Ministrul Muncii discuta luni cu liderii sindicatelor si patronatelor despre salariul minim

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 17:46
1301 citiri
Ministrul Muncii discuta luni cu liderii sindicatelor si patronatelor despre salariul minim

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Marian Sarbu, se va intalni luni, 28 septembrie 2009, ora 16:00 cu presedintii confederatiilor sindicale si patronale reprezentative la nivel national, ca sa analizeze evolutia salariului minim brut pe economie, a anuntat joi ministerul, informeaza NewsIn.

Reuniunea va avea loc la sediul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, din strada Dem. I. Dobrescu numarul 2-4.

In prezent, Executivul a propus ca salariul minim din sistemul bugetar sa fie egal cu 705 lei in 2010, iar ministrul Muncii a confirmat ruperea coeficientului 1 de salariul minim pe economie, dar a precizat ca spera sa convinga Guvernul sa accepte ca valoarea salariului minim pe economie sa fie egala in 2010 cu coeficientul 1 din sectorul bugetar, adica tot cu 705 lei.

Potrivit ministrului de finante, Gheorghe Pogea, salariul minim de 705 lei din sectorul bugetar, stabilit pentru 2010, "reprezinta salariul brut, din care se scad contributiile, la care se adauga sporurile".

In schimb, reprezentantii patronatelor spun ca nu vor accepta un salariu minim in mediul privat mai mare de 650 lei si cer chiar desfiintarea contractului colectiv de munca la nivel national.

Saptamana trecuta, Guvernul si-a asumat raspunderea pe Legea salarizarii unitare in sistemul bugetar, insa PNL si UDMR au depus o motiune de cenzura, criticand prevederile actului normativ.

Motiunea a fost supusa dezbaterii si votului joi, dar a fost respinsa cu 112 voturi pentru si 137 impotriva, in conditiile in care 2 voturi au fost declarate nule.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salariu minim, # lege salarizare, # coeficient, # valoare , #Stiri Locuri de munca