Ministrul Muncii, de acord cu pensionarea femeilor la 63 de ani

Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 14:42
1717 citiri
Ministrul Muncii, de acord cu pensionarea femeilor la 63 de ani

Ministrul Muncii, Ioan Botis, afirma, intr-un interviu pentru MEDIAFAX, ca restructurarile si reducerile salariale au generat la nivelul ministerului economii de 107 milioane lei si se declara un sustinator al varstei diferentiate de pensionare, apreciind ca Legea pensiilor nu impune alte modificari.

Botis a declarat ca a sustinut varsta diferentiata de pensionare, in Comisia de munca, propunand ca varsta de iesit la pensie pentru femei sa fie de 63 de ani iar pentru barbati, cu doi ani mai mare.

" Este posibil ca presedintele sa sesizeze faptul ca este o perioada mult prea lunga de activitate pentru doamne si, in aceste conditii, a retransmis Parlamentului aceasta lege. Ramane ca Parlamentul sa decida. In fond, Parlamentul este suveran", a mai afirmat ministrul Muncii.

In ceea ce priveste posibilitatea de a aparea si alte schimbari in Legea pensiilor, Botis a spus ca alte modificari de substanta nu se impun, precizand ca valoarea punctului de pensie are o relatie matematica, legata in mod de evolutia economica a tarii.

Intrebat despre o posibila abordare politica cuprinsa in proiectul Legii unitare de salarizare, potrivit careia persoanele numite politic nu pot fi disponibilizate, ministrul Muncii a subliniat ca nu se intalneste un raport politic, sub nicio forma.

" Poate fi acel articol 30, care spune in mod foarte clar ca persoanele care ocupa functii de conducere in institutiile si autoritatile publice care sunt supuse restructurarilor vor fi trecute pe un post vacant in cadrul structurii organizatorice, aprobate potrivit legii, cu respectarea conditiilor de vechime prevazute de lege. (...) Si legea initiala, OUG 1/2009, prevedea exact acelasi lucru. Legea 330 nu schimba substantial ceea ce prevedea OUG-ul". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministrul muncii, #botis, #varsta, #pensionare, #legea pensiilor, #basescu , #Stiri Locuri de munca