Ministerul pentru IMM a sistat plata primelor

Joi, 09 Iulie 2009, ora 16:18
1587 citiri
Ministerul pentru IMM a sistat plata primelor

Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijocii, Comertului si Mediului de Afaceri (MIMMCMA) a achitat aproximativ 1,5 milioane de lei pentru primele de vacanta, din totalul de 3,2 miloane de lei disponibili pentru 2009, insa de miercuri (8 iulie - n.r) a sistat plata acestora, precizeaza NewsIn.

"Am achitat pana acum jumatate din primele de vacanta, iar de ieri am sistat plata acestora", a declarat, joi, pentru NewsIn, secretarul general al ministerului, Ioan Hidegcuti.

Potrivit acestuia, pentru sustinerea deciziei de suspendare va trebui sa existe o norma cu putere de lege care sa reglemeteze acest lucru.

Ioan Hidegcuti a mai spus ca MIMMCMA are prevazut in buget o suma de 3,2 milioane lei pentru primele de vacanta ale celor 1.188 de angajati ai ministerului si ai instiitutiilor subordonate. Din aceasta suma s-au platit 1,5 milioane de lei.

De asemnea, Hidegcuti a precizat ca ministerul a platit toate primele restante de anul trecut.

"Noi am platit tot ce a fost restanta pe anul trecut", a spus secretarul general.

Ministrul dezvoltarii rurale si locuintei, Vasile Blaga, a declarat miercuri pentru NewsIn ca a suspendat plata primelor de vacanta in acest an, dar ar putea fi obligat sa le achite la finalul anului prin decizii ale instantei.

Acesta a precizat ca in decembrie 2008, in urma unor hotarari judecatoresti, ministerul a fost obligat sa achite integral angajatilor primele de vacanta aferente anilor 2001-2006.

#imm, #minister, #prime, #vacanta , #Stiri Locuri de munca