Ministerul Muncii trimite somerii in agricultura si turism

Marti, 24 Martie 2009, ora 10:40
2288 citiri
Ministerul Muncii trimite somerii in agricultura si turism

Piata romaneasca a fortei de munca are inca disponibilitati in agricultura, turism, mediu si IMM-uri, astfel incat numarul somerilor sa nu ajunga la 800.000 persoane, a declarat marti secretarul de stat in Ministerul Muncii, Dumitru Cornoiu.

"Ministrul a anuntat ieri o crestere alarmanta a somajului, dar suntem pregatiti pentru a nu ajunge la aceasta. Mai sunt inca disponibilitati pe piata muncii in agricultura, turism, mediu si IMM-uri. Aceste domenii ar putea oferi un cadru de dezvoltare pentru activitati care au fost neglijate pana acum", a spus Cornoiu.

El a adaugat ca Ministerul Muncii are semnale ca un numar important de romani din Italia, Spania si Cipru, care lucrau in agricultura si constructii, ar putea reveni in Romania in acest an.

"Nu cred ca e nimic rau in asta. Ei revin cu un bagaj de cunostinte si sunt deja calificati, astfel ca este o mare economie", a mai spus oficialul ministerului muncii.

El considera, totodata, ca populatia fara o pregatire deosebita ar putea fi absorbita in activitati derulate in ferme si microferme agricole.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale incearca in prezent sa dimensioneze un consiliu interministerial care sa ia in calcul necesarul de pe piata muncii si, totodata, are in lucru modificari la legea 76/2002 privind somajul. In schimb, Ministerul Muncii nu si-a propus sa majoreze contributiile la somaj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
#agricultura, #criza, #munca, #somer, #turism , #Stiri Locuri de munca