Ministerul Muncii: Toti bugetarii ar trebui cuprinsi in sistemul unic de salarizare

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 15:43
2170 citiri
Ministerul Muncii: Toti bugetarii ar trebui cuprinsi in sistemul unic de salarizare

Ministerul Muncii intentioneaza crearea unui sistem de salarizare coerent in care sa fie cuprinsi toti angajatii din sectorul bugetar, a declarat marti secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu.

Mai devreme, sindicalistii prezenti marti la consultarile de la Ministerul Muncii s-au plans ca reprezentantii a trei ministere - Justitiei, Administratiei si Internelor si Afacerilor Externe - nu au prezentat grilele de salarizare si nomenclatoarele de functii, asa cum au decis anterior partenerii sociali.

"Nu as defini ca ar fi privilegiati sau napastuiti in ce priveste salarizarea. Am dori, insa, un sistem de salarizare coerent, in care sa fie cuprinsi toti salariatii din sectorul public", a spus oficialul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS), Valentin Mocanu.

El a adaugat ca ministrul muncii, Marian Sarbu, va prezenta in sedinta de Guvern de miercuri stadiul consultarilor cu partenerii sociali pe legea unica de salarizare.

Mocanu nu a vrut sa se pronunte in ce priveste pastrarea unor reglementari diferite de salarizare in sistemul bugetar, explicand ca mandatul sau este sa negociecieze asupra legii de salarizare in sistemul unitar, iar guvernul este cel care va lua o decizie finala.

Secretarul de stat a mai spus ca, desi reprezentantii mai multor ministere nu au prezentat un document referitor la echivalarea functiilor, acestia au promis ca o vor face in cadrul intalnirilor urmatoare, consultarile urmand sa aiba loc saptamanal dupa Paste.

#minister, #muncii, #bugetari , #Stiri Locuri de munca