Ministerul Dezvoltarii si Turismului disponibilizeaza 17% din personal

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 09:21
1815 citiri
Ministerul Dezvoltarii si Turismului disponibilizeaza 17% din personal

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) disponibilizeaza peste 17% din personal, respectiv 158 de angajati din totalul de aproximativ 900, dintre care 13 consilieri pentru afaceri europene, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern elaborat de institutie, precizeaza Mediafax.

In prezent, numarul maxim de posturi aprobat pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului este de 830, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului.

La numarul maxim de posturi se adaugau un numar de 63 de posturi aferente consilierilor pentru afaceri europene.

Prin proiectul de hotarare se propune restructurarea si desfiintarea a 13 posturi de consilieri pentru afaceri europene din numarul total de 63, precum si a 145 de posturi din numarul maxim de 830 posturi.

Astfel, numarul maxim de posturi va fi redus la 685, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului, din care 10 posturi, fata de 28 in prezent, pentru reprezentantele de promovare turistica din strainatate.

La numarul maxim de posturi se adauga un numar de 50 de posturi aferente consilierilor pentru afaceri europene repartizati Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX la jumatatea lunii aprilie ca Secretariatul General al Guvernului a cerut ministrilor date privind numarul bugetarilor concediati, iar raspunsul primit a fost ca foarte multe posturi taiate erau vacante, motiv pentru care fiecare membru al Cabinetului trebuia sa prezinte, in decurs de trei saptamani, o noua organigrama, mult mai redusa.

#posturi restructurari angajati ministerul turismului , #Stiri Locuri de munca