Ministerul de Finante scade cu 25% salariile bugetarilor

Joi, 13 August 2009, ora 09:37
1491 citiri
Ministerul de Finante scade cu 25% salariile bugetarilor

Coeficientii de ierarhizare din proiectul Legii unice de salarizare in sectorul bugetar au fost redusi, dupa analiza financiara facuta de Ministerul de Finante, cu pana la 25 la suta, fiind afectate de diminuare si functiile inalte, precum cea de ambasador si de vicepresedinte la ICCJ sau la CSM.

Potrivit noilor propuneri, trimise deja de Ministerul Muncii sindicalistilor, coeficientii de ierarhizare au fost redusi cu pana la 25 la suta, precizeaza Mediafax.

O reducere de 25 la suta a fost aplicata functiilor de conducere din Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Astfel, daca in vechea propunere ambasadorul putea obtine venituri cuprinse intre 8,65 si 10,81 de salarii minime pe economie, in functie de vechime, noile propuneri stabilesc ca acestia vor avea intre 6,50 si 8,10 salarii minime.

De asemenea, consilierul diplomatic, care avea intre 6,39 si 7,98 salarii minime pe economie, va obtine, potrivit ultimelor propuneri, intre 4,80 si 6 salarii, reducerea fiind tot de 25 la suta.

Tot cu 25 la suta a fost redus si salariul secretarului general cu rang de ambasador din MAE, coeficientul de ierarhizare fiind redus de la 10,89 la 8,20.

Potrivit noului proiect, presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI) va avea salariul cu 25 la suta mai mic decat cel stabilit in propunerile initiale, coeficientul de ierarhizare fiind taiat de la 13,70 la 10,95, iar cel al vicepresedintelui va scadea de la coeficientul de 12,95 la 10,35.

In cazul vicepresedintilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) si Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), reducerea este de 20 la suta, noii coeficienti fiind 11,90, fata de 14,90 initial.

Presedintele de sectie la Inalta Curte de Casatie si Justitie, membrii Consiliului Superior al Magistraturii, prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe langa ICCJ, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, dar si cel al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, care aveau initial coeficientul de ierarhizare de 14,80, vor avea, in urma ajustarilor, un salariu echivalent a 11,85 de salarii minime pe economie.

De asemenea, adjunctul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, adjunctul procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie si adjunctul procurorului sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, dar si secretarul general al Consiliului Superior al Magistraturii vor beneficia de 11,75 de salarii minime pe economie, comparativ cu 14,70 prevazut initial.

De o reducere cu 25 de procente va fi afectat si judecatorul cu grad de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Potrivit propunerilor initiale, pentru vechime maxima avea coeficientul de 11,52, acesta fiind insa redus la 8,65.

Au fost redusi cu 20 la suta si coeficientii pentru vicepresedintii Senatului si ai Camerei Deputatilor de la 14 la 11,20, precum si cei pentru presedintii comisiilor permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor, secretarii si chestorii Senatului si ai Camerei Deputatilor, de la 13,70 la 10,95.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#minister, #finante, #bugetari , #Stiri Locuri de munca