Michelle Obama, femeia de succes din spatele conducatorului SUA

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 15:04
2581 citiri
Michelle Obama, femeia de succes din spatele conducatorului SUA

Michelle Obama a fost numita de revista Forbes drept cea mai puternica femeie din lume iar sondajele si publicatiile business au ajuns la concluzia ca stilul ei de leadership a adus 2,7 miliarde de dolari in visteria Statelor Unite. 

Forbes prezinta cateva secrete prin care Michelle Obama a reusit sa castige atat popularitate cat si increderea maselor in personalitatea ei.

Este un om obisnuit

Michelle Obama si-a format imaginea unui om ca toti ceilalti, care a venit dintr-un mediu modest si care a reusit sa lupte pentru a evolua profesional, social dar si financiar.

Mai mult decat atat, se prezinta ca o mama moderna, prin stilul ei, prin alegerea cauzelor pentru care militeaza, actiunile ei devenind cu usurinta un subiect de discutie si un motiv de a se face placuta.

Exprima incredere

Prima doamna a SUA a invatat sa transmita incredere oamenilor care o privesc.

Ca orice lider adevarat, Michelle Obama are atitudine, vorbeste cu autoritate si stie sa zambeasca.

Increderea in propria persoana ii alimenteaza energiile pentru proiectele sale, ii castiga increderea din partea audientei  si o ajuta sa joace perfect rolul liderului carismatic, rol pe care nu multe Prime Doamne isi permit sa si-l asume.

Este o personalitate stilata

Selectia hainelor pe care Michelle Obama le poarta pune in miscare piete intregi de retail, iar cercetarile au demonstrat ca alegerile Primei Doamne au sporit vanzarile in sectorul de retail din SUA cu 2,7 miliarde de dolari. 

Accesibilitatea brandurilor pe care le alege si autenticitatea interesului sau in materie de moda au transformat-o in unul dintre modelele cu influenta in era moderna, potrivit publicatiei Forbes.

Mai mult decat atat, aspectul sau feminin a dat o nota de finete imaginii sale, criticata in urma cu ceva timp ca ar fi fost prea “aspra”.

Are o strategie bine pusa la punct a aparitiilor sale

In momentul in care isi alege o cauza pentru care vrea sa lupte, Michelle o analizeaza si face alegerea cea mai inteleapta din toate punctele de vedere.

Campania ei impotriva obezitatii la copii “Let’s Move” este o campanie universal acceptata si reprezinta o miscare bine gandita, intrucat nu este o tema controversata, nu are natura politica si se afla in linie cu valorile oamenilor de rand, spun specialistii.

De asemenea, Michelle completeaza perfect agenda sotului ei de actiuni de binefacere pentru sanatate, zona in care aduce o adevarata valoare.

Este muncitoare

Michelle Obama se foloseste de actiunile sale in aceeasi masura in care se foloseste de cuvinte pentru a-si transmite mesajul.

Faptul ca Prima Doamna apare mereu in pozele din reviste la cantina scolii, in gradina sau jucandu-se cu copiii contribuie foarte mult la imaginea ei ca agent al schimbarilor pozitive si asigura un marketing de succes pentru cauzele pentru care lupta.

Isi intelege rolul si audienta

Pentru a avea succes, liderii carismatici au nevoie sa isi inteleaga audienta catre care tintesc si care este pozitia lor in ierarhie, potrivit Forbes.

Michelle Obama intelege perfect ce inseamna sa fii Prima Doamna si nu incalca absolut nicio regula.

Alegand o cauza familista pentru care lupta, aratand public sustinerea ei fata de sotul sau si folosindu-se de propria pozitie pentru a-si incuraja tara, Michelle a reusit sa intre foarte usor in gratiile publicului.

Isi pastreaza aceeasi idee a mesajului transmis

Cateva greseli facute in 2008 i-au adus Primei Doamne critici dure din partea presei, si de atunci a abordat un stil mult mai aprofundat in discursurile publice.

Un lider adevarat stie sa ramana fidel temelor de discurs si sa evite controversele, potrivit publicatiei Forbes.

Pasiunea cu care vorbeste

Michelle Obama este un personaj carismatic, capabil sa ii faca pe toti cei din audienta sa simta ca si cand li s-ar adresa individual.

Vocea ei reflecta pasiunea si dedicarea fata de cauza, permitand emotiilor sa se exprime prin propria voce, expresivitate a fetei si gesturi, realizand o infuzie de energie in fiecare fraza rostita.

In comparatie cu Hillary Clinton,  Michelle Obama reuseste sa isi formeze o imagine umana si plina de sarm, spun specialistii.

Emana seninatate

Limbajul corporal relaxat pe care Michelle Obama il exprima transmite un mesaj reconfortant si ii face pe oameni sa se simta mult mai siguri in vremuri instabile.

Un lider adevarat trebuie sa isi pastreze calmul pentru a le transmite celor cu pozitii inferioare ca se afla pe maini bune, iar Michelle reuseste sa faca asta prin increderea in sine si demonstrand toata sustinerea pentru proiectele presedintelui.

Stie sa isi protejeze viata personala

Michelle Obama a adoptat o atitudina protectoare fata de propria familie, iar asta i-a adus foarte mult respect din partea oamenilor.

Liderii de succes trebuie sa isi separe foarte clar viata personala de cea publica, iar Michelle a stabilit inca de la inceput ca fetele sale sa fie crescute de  bunici si sa nu fie aduse in atentia presei.

#conducator, #michelle, #obama, #sua , #Stiri Locuri de munca