Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Masuri tranzitorii pentru romanii dornici sa lucreze pe piata muncii din Germania

Masuri tranzitorii pentru romanii dornici sa lucreze pe piata muncii din Germania
Germania a decis sa impuna masuri tranzitorii cetatenilor romani, pentru o perioada de cel putin doi ani, timp in care accesul acestora pe piata muncii se va realiza in baza acordurilor privind circulatia fortei de munca pe care Romania le are incheiate cu Germania, si a legislatiei interne, informeaza Departamentul pentru Munca in Strainatate.

Cetatenii romani beneficiaza de acces pe piata muncii germane in aceleasi conditii ca si cetatenii celor opt state din cele zece state care au aderat la Uniunea Europeana in 2004.

Aceasta apreciere se bazeaza pe prevederile Legii germane a imigratiei, conform careia cetatenilor Uniunii Europene carora li se aplica masurile tranzitorii, comparativ cu cetatenii statelor terte, au un acces privilegiat pe piata muncii germane daca aplica pentru o slujba, pentru care este necesara o pregatire profesionala de cel putin trei ani.

Germania mentine restrictii si in cazul detasarii lucratorilor romani in aceasta tara in urmatoarele sectoare: constructii, inclusiv domeniile care au legatura cu acesta, curatenie industriala si activitati de decoratiuni interioare.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 874 ori