Marea Britanie va primi doar muncitori straini calificati, dupa iesirea din UE. Cei care sunt deja acolo pot ramane

Sambata, 15 Octombrie 2016, ora 16:45
1718 citiri
Marea Britanie va primi doar muncitori straini calificati, dupa iesirea din UE. Cei care sunt deja acolo pot ramane
Foto: Arhiva Ziare.com

Cetatenii Uniunii Europene care deja lucreaza in Marea Britanie vor primi drept de sedere si dupa Brexit, insa cei ce vor sa mearga acolo pentru a lucra dupa iesirea tarii din UE trebuie sa fie muncitori calificati.

Prevederile apar intr-un document redactat de Ministerul de Interne de la Londra si obtinut de cotidianul The Daily Mail.

Planul gandit de Guvernul de la Londra - care inca nu a fost aprobat si se afla in faza discutiilor - prevede ca turistii si studentii vor avea si dupa Brexit acces liber in tara.

Insa nu acelasi lucru se va intampla cu muncitorii necalificati. Ei nu vor mai putea veni in UK sa lucreze cand si cum vor.

In schimb, e posibil sa se infiinteze special pentru acestia o schema pentru munca senzoniera, care le va permite accesul in tara doar atunci cand e nevoie de mana de lucru suplimentara in agricultura si in alte domenii ce necesita muncitori necalificati.

Dar planul gandit de autoritatile de la Londra ar putea fi criticat de companiile care ...citeste mai departe despre "Marea Britanie va primi doar muncitori straini calificati, dupa iesirea din UE. Cei care sunt deja acolo pot ramane" pe Ziare.com

#plan imigranti Brexit, #plan muncitori Brexit , #Stiri Locuri de munca