Mai multi angajati in industria de aparare din Romania, in 2011

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 18:13
2171 citiri
Mai multi angajati in industria de aparare din Romania, in 2011

Numarul mediu maxim de personal pe anul 2011 pentru operatorii economici din industria de aparare din Romania ar putea creste cu circa 200 in acest an, la 1.774 salariati, fata de numarul mediu maxim din anul trecut, de 1.581 salariati, relateaza NewsIn.

"Avand in vedere analiza la nivelul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a situatiei existente la operatorii economici din industria de aparare, s-au prevazut masuri de salarizare in baza art.10 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.95/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, pentru compania nationala Romarm SA Bucuresti, societatea comerciala Romaero SA Bucuresti, societatea comerciala Avioane Craiova SA, societatea comerciala IAR SA Brasov, societatea comerciala Santierul Naval Mangalia SA, societatea comerciala Constructii Aeronautice SA Brasov si societatea comerciala Uzina Mecanica Orastie SA", potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat pe site-ul MECMA.

Sursele de finantare pentru sustinerea platilor salariale propuse prin actualul proiect de hotarare de Guvern sunt in cuantum de 37,7 milioane lei, corespunzatoare unui numar mediu maxim de personal de 1.774 salariati, se arata in nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

"Acest numar este strict necesar pentru desfasurarea activitatilor de restructurare, privatizare, paza, administrarea patrimoniului si alte activitati stabilite in conditiile prevederilor art.10 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 95/2002 privind industria de aparare, cu modificarile si completarile ulterioare", potrivit documentului citat.

In suma de 37,7 milioane lei necesara pentru plata drepturilor salariale sunt incluse si fondurile pentru achitarea contributiilor sociale datorate de angajatori, potrivit legii, la bugetele asigurarilor sociale de stat, asigurarilor pentru somaj, fondul asigurarilor sociale de sanatate.

In 2010, sursele de finantare pentru sustinerea platilor salariale propuse pentru numarul mediu maxim de angajati in operatorii economici din industria de aparare din Romania erau in cuantum de 35 milioane lei, corespunzatoare unui numar mediu maxim de personal de 1.581 salariati. 

#angajati, # aparare, # industrie , #Stiri Locuri de munca