Lucrezi de Rusalii? Vezi ce beneficii ai

Luni, 13 Iunie 2011, ora 13:37
1569 citiri
Lucrezi de Rusalii? Vezi ce beneficii ai

Angajatii care lucreaza de Rusalii, una dintre zilele inclusa pe lista sarbatorilor legale si prin urmare, zi libera, ar trebui sa primeasca de la angajator o zi libera, in urmatoarele 30 de zile sau spor la salariu de pana la 100% pentru aceasta zi.

Cu toate acestea, angajatorul are o "portita de salvare" in prevederile noului Cod al muncii, noteaza Cotidianul.

Prevederile art. 134 (cel care reglementeaza zilele libere) "nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii".

Angajatii romani se afla pe ultimele locuri din lume in ceea ce priveste numarul de zile libere pe care le primesc in afara celor de concediu, in contextul in care legea permite numai 11 zile libere pentru sarbatorile legale.

Conform legii, zilele libere sunt: 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Pasti, 1 Mai, prima si a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 1 decembrie, prima si a doua zi de Craciun, din care doua cad intotdeauna duminica (prima zi de Pasti si Rusaliile).

Anagajajtii din Japonia si din India primesc cate 16 zile libere anual, in timp ce angajatii din Marea Britanie si Olanda au doar 8 zile libere, in fiecare an.

#angajat rusalii, #beneficii angajati, #loc munca , #Stiri Locuri de munca