Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Creștere spectaculoasă a numărului de locuri de muncă solicitate de startup-uri în România. Domeniile în care se caută cei mai mulți angajați

Creștere spectaculoasă a numărului de locuri de muncă solicitate de startup-uri în România. Domeniile în care se caută cei mai mulți angajați

Peste 100.000 de locuri de muncă au fost postate de către startup-uri, în primele opt luni ale anului în curs, nivel similar cu cel din 2019, dar cu aproximativ 20% mai mult decât în 2020 şi 2021, arată datele centralizate de o platformă de recrutare online.

Conform eJobs, cele mai multe posturi au provenit de la angajatorii din servicii, urmaţi de cei din retail, transport/logistică, import/export şi turism.

Luna iunie a fost cea mai prolifică pentru acest segment de companii, iar experţii de resurse umane estimează că, din toamnă, va creşte din nou numărul de oferte pentru candidaţi.

Oraşele cu cele mai multe startup-uri care au căutat să-şi mărească echipele sunt Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.

Datele publicate joi relevă faptul că, în primele opt luni ale anului, au fost înregistrate aproape 2,5 milioane de aplicări, sub nivelul din 2021, însă cu 25% mai mult decât în 2019.

"A fost o perioadă când cea mai mare parte a capitalului de încredere a fost transferată către angajatorii foarte mari, către multinaţionale, care erau direct asociate cu ideea de stabilitate, de solvabilitate, cu bugete mari. Faptul că pandemia a lovit în foarte multe business-uri mici şi le-a forţat să sisteze activitatea i-a făcut pe candidaţi să fie, pentru o perioadă, mai circumspecţi, însă acum par să fi depăşit acea etapă. Din cele aproape 7 milioane de aplicări totale, din ianuarie şi până acum, angajatorii mici au cumulat 2,5 milioane", a explicat Roxana Drăghici, directoare de Vânzări în cadrul platformei de recrutare.

Cele mai căutate sunt joburile din retail, servicii, IT/telecom, publicitate/marketing/PR şi call center. Retailul, serviciile şi IT/telecom au cumulat jumătate din numărul total de aplicări.

În acest moment, peste 34.000 locuri de muncă pentru România şi străinătate sunt disponibile pe platforma online. ...citeste mai departe despre "Creștere spectaculoasă a numărului de locuri de muncă solicitate de startup-uri în România. Domeniile în care se caută cei mai mulți angajați" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 616 ori