Legea unica de salarizare s-ar putea aplica abia din 2021

Marti, 02 Iunie 2009, ora 14:06
2703 citiri
Legea unica de salarizare s-ar putea aplica abia din 2021

Legea unica de salarizare s-ar putea aplica abia din 2021, din lipsa de bani, intrucat dupa criza economica urmeaza o perioada de recesiune care se poate intinde pana in 2015, a declarat la finalul discutiilor de la Ministerul Muncii pe Legea unica a salarizarii presedintele Sed Lex, Vasile Marica, relateaza NewsIn.

"Nu exista bani. Dupa criza economica urmeaza recesiune care poate dura pana in 2015. Cred ca Legea va avea aplicabilitate abia din 2021. Eu sunt interesat de cei cu salariile mici. Ar trebui sa avem un salariu minim de cel putin 300 de euro pana vom trece la zona euro", a spus Vasile Marica.

De altfel, secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a afirmat la finalul discutiilor cu sindicatele ca Legea unica de salarizare ar putea avea termene diferite de aplicabilitate pentru diferitele categorii de bugetari, si ca unele salarii ar putea fi echivalate conform noii grile de ierarhizare a coeficientilor si in sase sau sapte ani.

Reprezentantul ministerului Muncii a precizat ca toate ministerele au prezentat marti propunerile pentru grila de ierarhizare ce urmeaza a fi cuprinse in grila, urmand ca saptamana viitoare sa fie uniformizate toate functiile in functie de coeficienti. 

"Am stabilit azi niste coeficienti medii pentru fiecare nivel al grilei, iar salariile vor fi diferentiate in functie de vechime. Astfel, pentru nivelul III avem un coeficient mediu de 3,8, pentru nivelul II in grila de 6,5, iar pentru nivelul I de 8,85. Salariile debutantilor pe fiecare nivel vor fi mai mici cu 15% fata de medie, iar salariile celor cu vechime maxima vor fi mai mari cu 10% peste medie", a explicat Mocanu.

Secretarul de stat in Ministerul Muncii a adaugat ca in noua grila de salarizare se vor regasi aproape 1,4 milioane de bugetari.

Presedintele Publisind, Emilian Marian, a declarat ca in grila de ierarhizare a functiilor, intre coeficientii 2,5 si 10,5 se regasesc 85% dintre bugetari.

#lege, #salarizare, #bugetari, #minister, #muncii , #Stiri Locuri de munca