Lazaroiu: Indexarea pensiilor nu se face daca lucrurile o iau razna

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 21:56
1596 citiri
Lazaroiu: Indexarea pensiilor nu se face daca lucrurile o iau razna

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat, marti, la Parlament, ca desi Guvernul a aprobat majorarea in 2012, in 2013 si in 2014 a pensiilor cu rata inflatiei si 50% din cresterea salariului brut, masura nu va fi adoptata daca pe trimestrul al treilea "datele vor arata rau", anunta Mediafax.

"In strategia fiscal-bugetara aprobata de Guvern exista aceasta prevedere: in 2012, in 2013, in 2014 vor fi indexate pensiile cu rata inflatiei si 50% din cresterea salariului brut.

Daca lucrurile vor merge prost, in sensul ca pe trimestrul trei datele legate de incasarile la buget vor arata rau si daca lucrurile o iau razna in jurul nostru nu se va face aceasta indexare in 2012", a spus Lazaroiu, la dezbaterile din Comisia de Munca. 

 

El a explicat ca in acest moment situatia este incerta.

"In momentul acesta nu pot sa va spun da sau nu. E in strategia fiscal-bugetara, exista o intentie in sensul acesta. Daca lucrurile merg prost nu se vor face", a conchis ministrul Muncii.

 

Guvernul va bloca pana in anul 2014 majorarea unor pensii, programata prin Legea pensiilor sa fie aplicata anul viitor, motivand ca lipsa unui "cadru sustenabil" de aplicare a legii va creste deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat si poate avea consecinte grave in plata drepturilor sociale.

Noi clarificări în calculul pensiilor după noua lege. În ce condiții un pensionar ar putea primi un punctaj suplimentar
Noi clarificări în calculul pensiilor după noua lege. În ce condiții un pensionar ar putea primi un punctaj suplimentar
Noua lege a pensiilor are menirea de a ”elimina inechitățile din sistem”, așa cum promit autoritățile. Potrivit ministrei Muncii, Simona Bucura-Oprescu, printre principalele modificări...
#lazaroiu, #pensii, #indexare pensii , #Stiri Locuri de munca