KPMG angajeaza mai multi IT-sti decat economisti

Luni, 20 Iunie 2011, ora 11:24
2308 citiri
KPMG angajeaza mai multi IT-sti decat economisti

Datorita cererii si tipului de proiecte solicitate de clienti, KPMG a inceput sa angajeze mai multi IT-isti si ingineri decat contabili si economisti.

"Si in trecut cautam absolventi de la alte facultati, dar ca masa de canalizare erau facultatile economice. In prezent, datorita cererii si tipului de proiecte solicitate de clienti, avem o diversificare mult mai mare pe profil politehnic, IT, matematica, pe care, din punct de vedere istoric, nu le asociezi cu Big 4.

Este o necesitate a economiei si a ceea ce se intampla pe piata", a declarat pentru Ziarul Financiar Ada Palea, director al departamentului People, Perfor mance& Culture din cadrul KPMG Romania.

Situatia nu este una noua, in state precum Polonia sau Cehia KPMG avand angajati un numar mare de ingineri, IT-sti sau matematicienti.

KPMG este una dintre companiile membre ale gigantului in audit si consultanta Big 4, care mai cuprinde Deloitte, Ernst&Young si PricewaterhouseCoopers.

"Recrutari am facut intotdeauna si continuam sa facem. Din octombrie pana in prezent am angajat 230 de oameni, de la pozitii pentru programe de internship pana la pozitii pentru specialisti cu experienta", a mai Palea.

Reprezentantul KPMG mai spune ca pentru un post se primesc zilnic sute de CV-uri, dar ca procesul de gasire a canditatului potrivit este din ce in ce mai dificil.

Pentru tinerii absolventi, procesul de recrutare incepe cu aproximativ un an in urma, iar in perioada verii acestia au trei luni la dispozitie in care li se ofera posibiliatea de a participa la cursuri de formare profesionala. La finele perioadei, ei trebuie sa sustina primele doua examene din programul ACCA, una din cele mai prestigioase calificari financiare.

Conform surselor de pe piata, un angajat entry-level in una dintre companiile din Big Four este platit cu cel putin 600-700 de euro. 

#kpmg, #economist, #contabil, #consultanta, #piata muncii, #locuri munca, #joburi , #Stiri Locuri de munca