Jumatate dintre angajatii britanici ar putea fi inlocuiti de roboti. Scenariu similar pentru restul lumii

Duminica, 15 Noiembrie 2015, ora 08:15
1090 citiri
Jumatate dintre angajatii britanici ar putea fi inlocuiti de roboti. Scenariu similar pentru restul lumii
Foto: Arhiva Ziare.com

Banca Angliei a avertizat recent ca pana la 15 milioane de locuri de munca din Marea Britanie ar putea disparea in era automatizarii, cand masinarii sofisticate vor realiza activitati care anterior erau rezervate oamenilor.

In ultimul timp, numeroase alte voci au atras atentia cu privire la transformarile radicale pe care tehnologia le va aduce pe piata muncii in doar cateva decenii.

In Marea Britanie, sunt amenintati de automatizare aproape jumatate dintre angajati, iar acest fenomen va duce la cresterea prapastiei dintre bogati si saraci, a afirmat economistului sef al bancii centrale, Andy Haldane, potrivit Guardian.

Sunt vizate in special joburile din administratie si productie, arata un studiu realizat de Banca Angliei. Cu toate acestea, nimeni nu va apela prea curand la un robot pentru o tunsoare, a tinut sa precizeze Haldane, intr-un discurs la Congresul Sindicatelor.

Insa, spre deosebire de situatiile cunoscute in trecut, impactul actual al tehnologiei asupra ...citeste mai departe despre "Jumatate dintre angajatii britanici ar putea fi inlocuiti de roboti. Scenariu similar pentru restul lumii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Marea Britanie joburi roboti, #roboti locuri de munca , #Stiri Locuri de munca