Joburi unde nu ai nevoie de BAC

Duminica, 17 Iulie 2011, ora 11:24
2084 citiri
Joburi unde nu ai nevoie de BAC

Absolventii de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat se pot angaja ca agenti imobiliari, ospatari, vanzatori sezonieri sau pot face cursuri de calificare pentru a ajunge sudori, mecanici auto, frizeri, macaragii sau bucatari. 

Macaragiu, sudor, mecanic auto, alpinist utilitar sau bucatar se numara printre meseriile bine platite pentru ca nu este nevoie sa treci de bacalaureat, insa trebuie sa urmezi cursuri in domeniu, potrivit Evenimentul Zilei.

Tinerii mai pot sa lucreze ca soferi, dupa perioada de scolarizare pentru categoriile B, C, E si obtinerea atestatului, pot conduce deja camioane. In acest caz nu au voie sa conduca TIR-uri pentru ca aici varsta minima este de 21 ani.

In cazul in care timp de doua luni nu isi gasesc de munca, fostii elevi de liceu vor primi o indemnizatie de somaj in valoare de 250 de lei, timp de 6 luni.

"Indemnizatia de somaj se acorda dupa 60 de zile de la data absolvirii, perioada in care tinerii beneficiaza de consiliere profesionala gratuita si cursuri de specializare in anumite domenii", a explicat Nicoleta Bortea, purtator de cuvant al Agentiei pentru Ocuparea Fortelor de Munca Bucuresti.

#job, #loc de munca, #bacalaureat, #examen bac , #Stiri Locuri de munca