Joburi de viitor. Tu ce alegi?

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 14:43
3773 citiri
Joburi de viitor. Tu ce alegi?

Schimbarea de cariera sau chiar alegerea initiala a unei directii profesionale necesita un studiu mai amanuntit al pietei muncii din acest moment si cum va arata ea pe viitor. Acum este momentul sa vezi care sunt joburile care se vor dezvolta in urmatorii 10 ani si care-ti vor asigura venituri peste medie.

Pentru a-ti usura efortul, publicatia 24/7 Wall Street a facut o lista a domeniilor care au cele mai mari sanse de a fi la mare cautare in viitor, atat din punct de vedere al salariului oferit, cat si al domeniului  tau de interes.

Consultant financiar

Oamenii vor avea nevoie de tot mai multa asistenta in ceea ce priveste taxele, investitiile si chiar asigurarile, spun specialistii. Evenimentele economice din aceasta perioada, cat si cele care ar putea urma pot fi o oportunitate pentru cei care au inclinatii spre acest domeniu.

Medic dentist

Medicina a fost intotdeauna un domeniu recomandat pentru cei dispusi sa munceasca mult, sa plateasca studii, dar care se asteapta la castiguri considerabile, odata lansati in breasla. In plus, imbatranirea populatiei va face ca un numar tot mai mare de oameni sa aiba nevoie de ingrijiri si din acest punct de vedere.

Inginer Civil

Ingineria Civila este un domeniu de viitor, daca privim optimist  catre dezvoltarea infrastructurii, atat de necesara in orice tara dezvoltata. Studiile in cadrul facultatii de constructie sunt recunoscute a fi printre cele mai dificile, insa absolventii, odata ce dobandesc experienta necesara, sunt foarte apreciati si platiti in consecinta.

Analist – Cercetare de piata

Marile companii apeleaza la cercetarea de piata, analiza care ofera o perspectiva interna destul de clara asupra demograficelor si a audientelor targetate.

In urmatorii 10 ani, acesti profesionisti vor fi foarte apreciati, in contextul competitiei crescute intre companiile care isi doresc sa isi largeasca pietele de desfacere pentru produsele lor.

Analist Programator

Analistii programatori construiesc si coordoneaza retele computerizate pentru companii, astfel incat sa fie utilizate la file sharing si comunicare in interiorul biroului. In plus, acestia mentin si securitatea web in cadrul retelei.

Chiar daca este o calificare recent aparuta pe piata, companiile au tot mai mare nevoie de astfel de profesionisti in mainile carora sa lase baze intregi de date si coordonate.

Medic chirurg

Chirurgia si chirurgia plastica sunt meserii cunoscute in intreaga lume, atat pentru dificultatea lor, cat si pentru veniturile pe care pot sa le aduca. Generatia mai varstnica de medici se apropie de momentul pensionarii, iar locul lor trebuie luat de oameni devotati si dispusi sa faca mari sacrificii in viata.

Daca esti unul dintre ei si ai studiile necesare, poti incerca sa te specializezi in asa ceva, pentru un viitor financiar mai bun pentru tine si familia ta.

Inginer Software

Intr-o era a aplicatiilor mobile si a cloud computing-ului, dezvoltatorii de aplicatii software devin esentiali pentru marile companii. Pentru cei care au deja experienta in domeniu si o diploma de specialitate, viitorul este asigurat.

Management Consultant

Acestia sunt un tip de consultanti la care marile companii apeleaza, pentru ajutorul pe care il pot oferi in evolutia afacerii pe piata, dar si in evolutia intrinseca a companiei.

Contabil

Putine sunt companiile care nu apeleaza la serviciile unui contabil pentru toate elementele care tin de domeniul fiscal, taxe, impozite, declaratii fiscale si alte astfel de activitati. Meseria nu este nicidecum recenta, insa pare sa aiba tot mai mult succes, pe masura ce noi si noi afaceri incep sa “infloreasca” pe piete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#job, # loc de munca, # cauti un job, # angajare , #Stiri Locuri de munca