Job hunting discret, dar eficient

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 13:58
2179 citiri
Job hunting discret, dar eficient

Cand te afli in cautarea unui nou job si vrei sa nu se afle inca acest lucru, trebuie sa gandesti cu atentie fiecare miscare pe care o faci. Alege cu atentie persoanele carora le ceri ajutorul si calculeaza in detaliu ce le ceri acestora sa faca pentru tine, sustin experii in HR citati de Monster.com. 

Atunci cand selectezi colegii pe care sa ii informezi, ai grija sa elimini persoanele cunoscute pentru barfele pe care le lanseaza, persoanele care ravnesc la postul tau sau cei care cauta sa iasa mereu in avantaj, pentru ca unii oameni pur si simplu nu stiu cum sa tina un secret.

Daca ii ceri potentialului angajator sa nu contacteze angajatorul tau actual, acesta va apela la fostii tai sefi pentru informatii.

Managerii de la serviciile anterioare sunt in avantajul tau, intrucat nu sunt la curent cu barfele recente, insa prezinta dezavantajul de a nu fi informati despre ultimele tale realizari.

In acest caz, specialistii te sfatuiesc sa organizezi o iesire la o cafea cu acestia, pentru a-i pune la curent cu activitatile tale si pentru a le sugera cuvinte cheie si trasaturi pe care sa le sublinieze atunci cand viitorul angajator ii contacteaza.

Iata cateva sfaturi pentru a-ti controla referintele in timp ce te afli in cautarea unui nou job, “pe ascuns”.

Cere discretia colegilor care te ajuta

Explica-le clar ca ceilalti colegi si sefii nu trebuie sa afle despre actiunile tale si ca va dura o vreme pana iti vei finaliza cautarile.

Cauta recomandari online

Incearca sa gasesti toate persoanele cu care ai lucrat vreodata si sa le rogi sa iti scrie recomandari pe LinkedIn, pentru ca angajatorii vor fi impresionati de un numar mare de astfel de pareri, spun specialistii.

Fa intelegeri pentru recomandari

Daca un coleg de munca are aceleasi planuri pentru un nou job, ca si tine, poti face o intelegere cu el si sa va dati referinte reciproc.

Cauta referinte printre toate cunostintele tale

O referinta personala de la un prieten, un coleg de voluntariat sau un vecin este eficienta, atata timp cat persoana respectiva te cunoaste foarte bine.

Angajatorii se folosesc de aceste informatii pentru a obtine o perspectiva de interior asupra personalitatii si culturii tale, esentiale atunci cand te aleg pentru un anume post.

Creeaza un portofoliu personal

Este frustrant pentru o persoana care isi cauta un job sa nu poata oferi drept persoana de referinta angajatorul actual.

In schimb, ai putea sa alcatuiesti un portofoliu in care sa incluzi orice document care atesta competentele si realizarile tale din ultima perioada, te sfatuiesc expertii in HR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajator, #hunting, #job, #recomandari, #referinte , #Stiri Locuri de munca