Iti urasti jobul? Vezi ce solutii ai

Luni, 04 Iulie 2011, ora 16:58
2249 citiri
Iti urasti jobul? Vezi ce solutii ai

Rareori se intampla sa ai tot ce iti doresti de la un loc de munca. Un salariu bun, colegii prietenosi si proiectele interesante sunt, chiar daca nu iti vine sa crezi, mult mai usor de obtinut decat implinirea profesionala la job. Daca primele elemente prezentate fac obiectul unei alegeri ale tale, atunci cand ai ales jobul, sentimentul pe care il ai in fiecare zi cand pleci de la birou nu poate fi ales. 

Cel mai adesea, nevoia unui salariu ii leaga pe angajati de biroul ales si ii impiedica sa mearga mai departe, pentru ca putini sunt cei care isi permit sa isi asume riscuri in cariera.

Daca esti si tu unul dintre cei nevoiti sa faca fata unui sef toxic, unui mediu office neplacut sau oricarei alte situatii de acest tip, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa treci mai repede peste zilele petrecute la jobul pe care nu il suporti nicicum.

Ia atitudine

Relatiile toxice la locul de munca, posibilitatile limitate de avansare, sau “caderea libera” in care se afla compania” sunt motive suficient de puternice sa iti dai demisia cat mai repede.

Expertii citati de Wall Street Journal, insa, sunt de parere ca multe din problemele pe care angajatii le considera de nerezolvat pot fi imbunatatite cu putin efort.

Afla daca esti singurul care ai probleme

Poti sta de vorba cu colegi din alte departamente, oameni din domeniu si chiar colegi de la alte companii, pentru a afla care este si situatia lor.

Exista deseori tendinta “distrugatoare” de a crede ca intotdeauna celialti sunt mai bine tratati decat tine, spun psihologii, tocmai de aceea merita efortul de a darama acest concept.

Fa o diferenta intre asteptarile pe care le au cei de la birou fata de tine si propriile tale asteptari

Daca esti nemultumit pentru ca nu ai reusit sa iti atingi obiectivele profesionale, incearca sa le imparti in cateva obiective mai mici si mai usor de realizat.

Constientizarea fiecarui mic succes va contribui la cresterea moralului.

Contribuie la un mediu de lucru informal, orientat spre rezultate

Convinge-ti seful sa iti ofere mai multa autonomie, in schimbul rezultatelor imbunatatite.

Este binecunoscut faptul ca oamenii sunt mai fericiti la job, atunci cand au libertatea de a fi creativi la job.

Daca vezi ca strategiile operationale din companie nu dau rezultate, personalizeaza-ti abordarea

E posibil ca unii clienti sa nu fie multumiti de serviciile companiei tale si sa nu poti schimba mare lucru din “soarta” acestora, insa vei fi cu siguranta mai multumit daca ai o abordare care te reprezinta si ii faci pe oameni sa inteleaga situatia in care te afli si tu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#job, # urasc job, # solutii job, # salariu bun , #Stiri Locuri de munca