Iohannis a promulgat legea cu noile amenzi pentru munca nedeclarata - cand poate ajunge angajatorul la inchisoare

Joi, 05 Aprilie 2018, ora 09:32
1557 citiri
Iohannis a promulgat legea cu noile amenzi pentru munca nedeclarata - cand poate ajunge angajatorul la inchisoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care stabileste noi amenzi pentru munca nedeclarata.

Angajatorii pot fi astfel amendati cu 20.000 lei daca primesc la munca persoane fara incheierea unui contract individual de munca. Daca angajatorii continua activitatea dupa amenda risca inchisoarea pana la doi ani.

Senatul nu a aprobat noile amenzi, dar Camera Deputatilor, for decizional, au adoptat legea, dar cu conditia limitatii la un plafon de 200.000 de lei. Proiectul a primit 177 de voturi "pentru", 71 "impotriva" si 6 abtineri.

Conform proiectului de lege adoptat de Camera Deputatilor, "munca nedeclarata" reprezinta:"primirea la munca a unei persoane fara incheierea contractului individual de munca in forma scrisa, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii; primirea la munca a unei persoane fara transmiterea elementelor contractului individual de munca in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii". ...citeste mai departe despre "Iohannis a promulgat legea cu noile amenzi pentru munca nedeclarata - cand poate ajunge angajatorul la inchisoare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenzi munca nedeclarata, #inchisoare munca nedeclarata, #lege munca nedeclarata , #Stiri Locuri de munca