Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Inginerii, la mare cautare, in perioada 12-19 octombrie

Inginerii, la mare cautare, in perioada 12-19 octombrie
Absolventii de facultate fara un loc de munca pot alege din oferta de peste o mie de slujbe vacante la nivel national, puse la dispozitie de Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca, in saptamana 12-19 octombrie, informeaza, vineri, un comunicat al institutiei. Agentii economici din toata tara au inregistrat la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca ANOFM peste 26.500 de locuri de munca vacante, pentru perioada 12-19 octombrie, din care 1242 sunt pentru absolventii de studii superioare.
Cea mai bogata oferta este pentru ingineri, care au la dispozitie 560 de locuri de munca unde s-a putea angaja. Printre specializarile cele mai cautate se numara ingineri in constructii civile, industriale si agricole (98 de locuri), ingineri mecanici, ingineri hidroenergetica, industrializarea lemnului, electroenergetica, instalatii pentru constructii, electrotehnisti si electromecanici. Licentiatii mai au la dispozitie 89 de posturi pentru conilieri economici in management, 24 pentru inspector de specialitate in administratia publica, 17 pentru consilier in economie generala, 15 pentru consilieri juridici si 13 locuri de munca pentru arhitecti urbanisti si consilieri de marketing.

Persoanele cu studii medii si profesionale au la dispozitie peste 25.000 de locuri de munca vacante pentru a se angaja. Principalele slujbe oferite sunt in industria textila, muncitori necalificati, paznici si numeroase alte ocupatii in constructii (zidar-tencuitor, dulgher, tamplar, lacatus mecanic). De asemenea, ANOFM mai ofera locuri de munca pentru soferi de autocamion de mare tonaj, electricieni de intretinere sui reparatii, croitori, ospatari si mecanici auto.

Cele mai multe locuri de munca vacante se gasesc in Bucuresti (peste 3.000), Sibiu (1.621) si Cluj (1.262), iar cele mai putine au fost inregistrate pentru Tulcea (69) si Vrancea (52).

Persoanele interesate sa ocupe o slujba din cele oferite de ANOFM pot obtine informatii de la agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca sau pot accesa pagina de internet a ANOFM.


NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 939 ori