Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Inginerii isi mai gasesc cu greu un loc de munca

Inginerii isi mai gasesc cu greu un loc de munca

Oferta de locuri de munca pentru ingineri a scazut foarte mult in ultimii ani, astfel ca, daca in urma cu 20 de ani erau apreciati si la mare cautare, acum ei isi gasesc cu greu un loc de munca.

La nivelul intregii tari apar saptamanal cel mult 150 de locuri de munca pentru ingineri si subingineri.

Cei mai norocosi sunt inginerii in constructii civile, industriale si agricole, care beneficiaza de o oferta de munca de 25 de locuri vacante.

Saptamana aceasta, specialistii in mecanica au la dispozitie 15 locuri de munca, iar absolventii facultatilor de instalatii pentru constructii, 11.

Pentru inginerii in retele electronice si electronisti sunt mai putin de zece posturi, iar alte cinci locuri de munca sunt puse la dispozitie pentru inginerii specializati in industria alimentara si in chimie.

Acestea sunt principalele locuri de munca puse la dispozitie de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru inginerii romani.

In fiecare an ies de pe bancile scolii aproximativ 8.000 de ingineri.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1787 ori
Citeste mai multe desprede industrie inginer loc munca