Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Infineon investeste in cercetare

Infineon investeste in cercetare

Un nou laborator de cercetare Infineon a fost inaugurat astazi, 5 decembrie 2006, in incinta Universitatii Politehnica din Bucuresti. Infineon Technologies Romania SRL a mai colaborat cu Universitatea Politehnica pentru un curs de masterat in electronica avansata precum si un program de burse si instruiri practice, informeaza un comunicat de presa din partea companiei.Cu o suprafata de 120 m2, noul laborator contine douasprezece statii de lucru CAD (computer-aided design - proiectare asistata de calculator) pentru 24 de studenti. Pentru acest laborator s-au achizitionat echipamente de ultima generatie care vor satisface cerintele viitoare si vor contribui la transferul de know-how catre studenti.

Inginerii de dezvoltare care participa la cursurile de formare pot face masuratori de frecventa inalta pe semiconductori, folosind instrumente de masurare si testare de ultima generatie (ex. generatoare de semnal si analizoare de spectru), in sase puncte de lucru din laborator. Mai mult, masuratorile se fac direct pe wafer (placuta) sau pe chip-ul deschis prin utilizarea unui verificator de placuta. In industria semiconductorilor si micromecanica, termenul "wafer" desemneaza o placuta circulara pe care se construiesc componentele electronice, indeosebi circuitele integrate (IC, "chip-uri"), sau componentele micromecanice, prin diferite procese tehnice.

Prin intermediul laboratorului de cercetare si cursului de masterat, Infineon intentioneaza sa acopere cerintele de cercetare si dezvoltare viitoare ale industriei semiconductorilor, inca din faza de pregatire.

"Am intrat deja intr-o noua etapa a aplicatiilor electronice in care tot mai multe functii cotidiene sunt controlate de chip-uri intr-un mod aproape invizibil. Cererea pentru asa-numitii semiconductori de putere inteligenti din sectorul semiconductorilor de putere cu functii analogice si digitale (power mixed signal) pentru aplicatii industriale si pentru industria automobilelor creste in mod constant, fiind insotita de cresterea cererii de forta de munca pentru dezvoltare.

Prin aceasta cooperare stransa, Infineon isi asigura un acces direct la specialisti calificati, care detin know-how-ul necesar pentru satisfacerea cererii tot mai mari.", a declarat Reinhard Petschacher, Vicepresedinte pentru Tehnologie si Inovatie al Diviziei de Electronica Auto, Industriala si Multimarket din cadrul Infineon Technologies.

Infineon este prima companie care deruleaza activitati de cercetare si dezvoltare in domeniul semiconductorilor in Romania. Pana in prezent a fost investita suma de 10 milioane de euro in crearea Centrului de Dezvoltare. Compania intentioneaza sa isi mareasca numarul de angajati la 250 pana in 2010.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1281 ori