Industria cu unele dintre cele mai mari salarii din România. Cât câștigă un începător în domeniu

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 10:43
738 citiri
Industria cu unele dintre cele mai mari salarii din România. Cât câștigă un începător în domeniu
Sectorul IT duce lipsă de personal FOTO: Pixabay.com

Este una dintre industriile de top atunci când vine vorba despre salarii, însă oamenii cu pregătire în domeniu sunt puțini.

Este vorba despre sectorul IT, care se confruntă mereu cu deficit de personal astfel că angajatorii își vânează viitorii angajați de pe băncile facultăților.

Astfel, jumătate din cei care lucrează în IT au sub 35 de ani, scrie Observatornews.ro.

Cât se câștigă în IT

Datele oficiale reconfirmă faptul că în industria IT se câştigă unele dintre cele mai mari salarii din ţara noastră, astfel că pentru angajaţii din segmentul entry level, veniturile lunare pornesc de la 4.000 de lei. Iar pe măsură ce experienţa angajaţilor creşte, creşte şi salariul.

Vorbim despre o medie lunară a veniturilor de peste 6.000 de lei, ceea ce înseamnă că un novice din industria IT câştigă egal, dacă nu mai mult decât salariul mediu net pe economie din ţara noastră, care era, la nivelul lunii noiembrie 2022, de 4.140 de lei. Dublu sau chiar mai mult decât salariul mediu net pe economie se câştigă tot în industria IT, în cazul angajaţilor din Tehnologia Informatiei, care au venituri de peste 10.300 de lei, lunar.

Însă în ciuda salariilor mari piaţa muncii din acest segment se confruntă în continuare cu deficit de personal. O putem vedea şi dacă ne uităm pe platformele de recrutare. De la începutul lunii şi până acum, pe una dintre ele s-au publicat 14.000 de joburi. 10.000 dintre ele sunt pentru segmentul entry level, iar dintre acestea, 800 sunt joburi disponibile în industria IT. ...citeste mai departe despre "Industria cu unele dintre cele mai mari salarii din România. Cât câștigă un începător în domeniu" pe Ziare.com

#locuri de munca IT, #salarii IT Romania, #nivel incepator , #Stiri Locuri de munca