In ce domenii se castiga cel mai bine, pe timp de criza

Joi, 05 August 2010, ora 13:16
2285 citiri
In ce domenii se castiga cel mai bine, pe timp de criza

Cel mai bine platiti romani raman bancherii, in ciuda faptului ca salariile pe acest segment au scazut cu 13%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

In domeniul asigurarilor, castigul salarial mediu net a crescut pana la 2.635 de lei.

"Agentii de asigurari sunt platiti la comision. Cum politele RCA s-au scumpit fata de anul trecut, valoarea absoluta a comisionului a crescut si ei au ajuns sa incaseze mai multi bani", a declarat Constantin Paraschiv, presedintele Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci, pentru Gandul.

Salariul mediu al angajatilor din domeniul tele-comunicatiilor a crescut cu aproape 15 procente, ajungand la 3.060 de lei net. Cele mai mari cresteri salariale au fost inregistrate in industria tutunului. Angajatii din acest domeniu au incasat in medie un salariu lunar de 2.943 de lei.

La polul opus, cel mai prost platiti romani sunt angajatii din hoteluri si restaurante. Pe acest segment, castigul mediu net a scazut in iunie la 791 de lei.

Salarii cu mult sub medie au si lucratorii din prelucrarea primara a lemnului, exclusiv fabricile de mobila (857 de lei net), cei din fabricile de imbracaminte (870 de lei), din cele de incaltaminte si blanarie (925 de lei) si din silvicultura si exploatare forestiera, pescuit si acvacultura (997 de lei). 

#asigurari, #bancheri, #criza, #salarii , #Stiri Locuri de munca