Importanta cuvantului "multumesc", la job

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 11:10
3004 citiri
Importanta cuvantului "multumesc", la job

Apropierea Sarbatorilor de iarna ne determina sa fim mai relaxati, mai binedispusi si sa trecem peste orice neintelegere cu cei apropiati. Aceasta atitudine ar fi extrem de utila chiar si la locul de munca, iar specialistii cred ca trebuie sa profitam de aceasta perioada pentru a le multumi si a demonstra aprecierea fata de colegii si sefii care ne sunt alaturi in fiecare zi din an, potrivit Monster.com. 

Exista specialisti care sustin ca aprecierea fata de oamenii alaturi de care muncesti contribuie la consolidarea unei echipe din care fiecare individ simte cu adevarat ca face parte.

Mai mult decat atat, in conditiile economice actuale, in care oferta de locuri de munca este mult mai mica decat cererea, o atitudine de multumire fata de sefii si colegii tai te-ar putea ajuta chiar sa iti pastrezi jobul.

Nimeni nu va renunta cu usurinta la colegul alaturi de care ii face placere sa munceasca, spun expertii.

Iata cateva modalitati prin care iti poti exprima aprecierea fata de oamenii din jurul tau, fara a parea exagerat sau chiar deplasat, intr-un context office.

Tine cont de relatiile in care va aflati

Nu este tocmai potrivit ca un sef sa primeasca un cadou de Sarbatori, insa el va aprecia intodeauna o discutie prin care iti exprimi recunostinta fata de sustinerea pe care ti-a oferit-o de-a lungul intregului an si poate chiar o felicitare.

Intr-o lume digitalizata, un mesaj verbal transmis fata in fata a dobandit o semnificatie foarte puternica, sustin expertii.

Foloseste exemple concrete

Fie ca stai de vorba cu un coleg sau cu un sef, specialistii te sfatuiesc sa eviti generalizarile de tipul “multumesc pentru eforturile depuse”.

In schimb, poti mentiona un moment in care seful ti-a dat un sfat sau ziua cand un coleg a ramas peste program alaturi de tine, sa te ajute sa finalizezi un anume proiect.

Fii un coleg bun in tot timpul anului

Nu astepta sa vina Sarbatorile pentru a fi alaturi de sefi si colegi, pentru a le zambi, pentru a-i aprecia sau a-ti oferi ajutorul.

Orice moment este potrivit pentru o astfel de atitudine, nu doar de Sarbatori, iar daca reusesti sa ii surprinzi pe cei din jur, ea va avea o valoare mult mai mare, spun specialistii.

Invata sa primesti aprecierile cum se cuvine

Daca stii sa te faci placut colegilor tai, nu ar trebui sa fii surprins cand primesti acelasi tratament din partea lor.

Invata sa te bucuri atunci cand esti apreciat, sa multumesti la randul tau si sa te intorci cu aceeasi seriozitate la acitivitatile zilnice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apreciere, #de, #job, #loc, #multumesc, #munca , #Stiri Locuri de munca