Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Heartmony, singura companie din Romania care ofera solutia gestionarii virusului emotional din organizatiile afectate de stres

Heartmony, singura companie din Romania care ofera solutia gestionarii virusului emotional din organizatiile afectate de stres
Organizatiile sunt niste sisteme care traiesc, respira, cresc, se maturizeaza si relationeaza atat in interior cat si exterior. Ele au nevoie de resurse si o mare varietate de "hrana" pentru a fi sanatoase. Mai mult, se pot imbolnavi in contact cu agentii stresori externi sau prin instalarea de dezechilibre interne, daca nu invata sa se vindece .

Lasind la o parte analogiile, cind vorbim despre virusul emotional vorbim despre gestionarea slaba a emotiilor. Lipsa gestionarii emotiilor atat la nivel individual cat si colectiv intr-o organizatie impiedica o crestere a productivitatii pe termen lung.
O companie care mentine un climat nesanatos datorat emotiilor negative cum ar fi furia, teama supararea, anxietatea, isi asuma o dezvoltare defectuoasa si intr-un ritm lent. Intr-un mediu in care termenele limita sunt din ce in ce mai scurte, sarcinile din ce in ce mai multe, dezechilibrul emotional afecteaza comportamentul organizational.

Cel mai important lucru care ar trebui subliniat este ca termenul de virus nu este intimplator pentru ca avem de a face cu un transfer masiv de emotii negative la nivel interpersonal. Din pacate, stresul unuia din managerii companiei are mari sanse sa afecteze si membrii echipei respectivului conducator. Este necesara o vointa foarte puternica ca liderul respectiv sa retina doar la el emotiile negative fara a le transmite mai departe. Chiar si asa, controlul emotiilor nu inseamna rezolvarea problemelor legate de stres, ci accentuarea lor. Suprimarea emotiilor determina o crestere a frustrarilor si nemultumirilor personale.

Din fericire, metoda Heartmony are ca si specific faptul ca ofera posibilitatea dezvoltarii unei deprinderi care sa transforme emotiile voastre si nu o solutie de a controla reactiile emotionale. Cei care cred ca stresul poate fi inlaturat se inseala. De aceea este asa de greu de luptat impotriva lui. Metoda Heartmony va invata cum sa gestionati cum sa raspundeti eficient la evenimentele si factorii stresanti care apar in viata de zi cu zi.

Heartmony a aparut pe piata tocmai pentru a va ajuta sa va cresteti imunitatea si sa inlaturati dezechilibrele care apar ca urmare a unei gestionari emotionale deficitare la nivel organizational.
Intr-o organizatie virusata absenteismul, turnover-ul si costurile legate de concedii medicale sunt prezente si ridicate.

In 2000 costurile serviciilor medicale datorate stresului au reprezentat intre 3 si 4% din PIB la nivelul Uniunii Europene;

In decembrie 2006 Fundatia Europeana de Supraveghere a Conditiilor de Munca a efectuat un studiu prin care se arata ca 22% dintre angajati sunt stresati, cauza principala fiind relatiile tensionate cu superiorii si colegii.
Alte statistici din acelasi studiu releva ca 46% dintre europeni lucreaza in afara normelor legale referitoare la media de 8 ore de munca zilnic. Romanii ocupa locul 2 dintre cei care care depasasesc aceasta medie, ei ajungand la o medie de 48 ore de munca / saptamana; 42 % dintre romani sunt nemultumiti de jobul lor, si doresc sa-l schimbe.

Heartmony ca si distribuitor exclusiv in Romania al solutiilor Institutului HeartMath de gestionare a stresului va ofera solutii pentru a va vindeca organizatiile si pentru a va creste imunitatea la stres, lucrul acesta avand ca si efect cresterea performantei individuale.

Invatand si antrenandu-va cu metoda Heartmony va veti modifica perceptia veti deveni mai performanti, veti lua decizii mai bune, veti solutiona problemele mai eficient, veti realiza un loc de munca armonios si creativ.

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1351 ori